23948sdkhjf

Semco Maritime forlænger samarbejde med Lemvigh-Müller

Der er vind i vækstsejlene hos ingeniør- og entreprenørvirksomheden Semco Maritime, som blandt andet står for at installere og idriftsætte de nye platforme i Tyra-gasfeltet, og som leverer substations til havvindmølleparker rundt om i hele verden.

Virksomheden, der i 2022 løftede omsætningen med 38 procent til 3,4 mia. kr., forventer en omsætning på 6 mia. kr. i 2027.

Skrev under på vindmesse

Det har tilsvarende givet travlhed hos Semco Maritimes mangeårige samhandelspartner Lemvigh-Müller, og samarbejdet bliver nu yderligere forlænget og udbygget. Semco Maritime og Lemvigh-Müller har indgået en ny treårig samhandelskontrakt. Den blev meget passende underskrevet af parterne på Wind Europe 2023, vindenergibranchens store messe, som løb af stablen sidst i april.

Lemvigh-Müller leverer blandt andet tekniske komponenter, værktøj og stål til Semco Maritimes mange offshore-projekter i og udenfor Danmark.

Samtidig er samarbejdet de senere år blevet styrket med et fælles fokus på bæredygtighed samt services indenfor indkøbsoptimering, både i form af konsolidering, digitalisering og smarte lagerløsninger.

Fokus på bæredygtighed vægter højt

- Lemvigh-Müller har længe været leverandør og samarbejdspartner for Semco Maritime og har senest støttet vores offshore substation-projekter med vigtige ydelser som on site-lager og forsyning samt akutte sourcing-opgaver. Deres brede udvalg af produkter fra førende producenter, solid teknisk support, omfattende lagerdækning og fokus på bæredygtighed i logistikløsningerne gør Lemvigh-Müller til vores foretrukne partner, siger Richard G. Bowen, director, head of supply chain hos Semco Maritime.

Pernille Wichmann, der er senior sales director med ansvar for industri hos Lemvigh-Müller, glæder sig over, at samarbejdet er blevet forlænget. Hun fortæller, at der i den kommende kontraktperiode fortsat skal være fokus på bæredygtighed og understøttelse af Semco Maritimes ESG-rapportering, og siger:

- Semco Maritime spiller en central rolle i den grønne omstilling offshore, og det er vi stolte af, at vi også fremover skal være med til at understøtte – blandt andet i form af produkter, leveringskoncepter og ESG-data. Vi har skabt stærke resultater sammen, og nu tager vi det til nye højder.

State of the art-lagerløsning på Lindø

Hun fortæller, at Lemvigh-Müller i forhold til Semco Maritime blandt andet har flyttet grænserne for størrelsen af og serviceniveauet på leverandørstyrede lagerløsninger.

Fra et døgnbemandet on site-leverandørstyret lager på det tidligere værftsområde Lindø sørger Lemvigh-Müller for, at 200 medarbejdere fra Semco Maritime har direkte adgang til alt, hvad der skal bruges af værnemidler, værktøj og el-artikler til at bygge de enorme substations, inden de blive fragtet ud på verdenshavene.

- Det er en state of the art-lagerløsning, som vi har skræddersyet til Semco Maritimes behov, og som gør, at de kan fokusere på deres kerneopgave, siger Pernille Wichmann.

Artiklen er en del af temaet Energiøerne.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109