23948sdkhjf

DS jubler over ny Trefor-strategi

Ny strategi for Trefor Enterprise får smilene frem i DS Håndværk & Industri, der ikke mener, at Trefor konkurrerer på lige vilkår med de private installatører.
Trefor-koncernen præsenterede for få dage siden sin nye strategi frem mod 2015, og som en del af strategien skal datterselskabet Trefor Entreprise fremover fokusere på sine kerneaktiviteter. Det betyder, at Trefor Entreprise ikke længere vil fokusere på installationsprojekter inden for el- og vvs-installation hverken på erhvervs- eller privatmarkedet, ligesom selskabet ikke længere vil tage installations- og serviceopgaver ind fra privatkunder. Og det er en melding, der vækker begejstring hos brancheorganisationen DS Håndværk & Industri.

- Det var en rigtig god nyhed for vores medlemsvirksomheder, siger direktør Jani Lykke Methmann fra DS Håndværk & Industri til Energy Supply.

Konkurrence på ulige vilkår
DS Håndværk & Industri, der blandt andet har private installatører blandt sine medlemsvirksomheder, mener ikke, at Trefor Entreprise med Trefor-koncernens kapital i ryggen har konkurreret på samme vilkår som de private installatører. En problematik, som organisationen blandt andet har forelagt erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen.

- Trefor er en stor og meget synlig spiller, som i kraft af deres øvrige aktiviteter har haft direkte adgang til hr. og fru Jensens postkasse og bevidsthed. Og det har givet en meget vanskelig konkurrencesituation for de private installatører, fortæller Jani Lykke Methmann og uddyber:

- DS Håndværk & Industri har i flere omgange påpeget problematikken over for politikere og myndigheder – senest i april i år i et brev til erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen. Hver gang får vi at vide, at det jo aldrig var meningen med energiforliget, at energiselskaberne skulle ende med meget store pengetanke, der direkte eller indirekte skulle bruges til at udkonkurrere private installatører. Ikke desto mindre er det det, der sker, og det er tydeligt, at konsekvensen er, at situationen klemmer de små virksomheder. Vi får mange henvendelser fra vores medlemmer på dette område, og vi sidder tilbage med oplevelsen af, at der ikke er lige vilkår i branchen.

Trefor afviser kritikken
Hos Trefor afviser direktøren for Trefor Entreprise, at midler fra Trefor-koncernen har været anvendt i forbindelse med installatørarbejde under Trefor Entreprise. Og hun understreger desuden, at det ikke er pres fra brancheorganisationer, der ligger bag den nye strategi for Trefor Entreprise.

- Det har overhovedet ikke haft nogen betydning. Jeg har også talt med Tekniq [Installatørernes Organisation], der har spurgt om det samme, og det har ikke noget med det at gøre. Vi har fuldstændigt klare linjer i økonomien. Vi kan dokumentere sort på hvidt, at der ikke bliver brugt penge fra Trefor-koncernen i Trefor Entreprise, siger direktør i Trefor Entreprise, Jette Post, til Energy Supply.

- Alle virksomheder har jo en strategiperiode, og det har vi selvfølgelig også. Og med den nye strategi har vi nu sagt, at vi er nødt til at gå ind og fokusere vores markedsposition og satse på vores kernekompentence, som er el, vand, varme og fibernet, samt opgaver og projekter der relaterer sig til energi. Det har vi historisk set løst godt og har oparbejdet en stor ekspertise. Siden har vi så bredt vores forretningsområde ud til andre dele af installationsmarkedet, og det er så her, vi nu skærer lidt af det bort, som vi er knap så gode til, fortæller Jette Post.

Et tættere samarbejde i Trekantsområdet
Trefor ønsker nu at skabe et tættere samarbejde med de private installatører i Trekantområdet blandt andet omkring serviceaftaler med privatkunder.

- Der er ikke nogen tvivl om, at der er en række kunder især på privatkundemarkedet, der ringer til os, når de har brug for en installatør, og der er det helt oplagt for os at henvise til lokale el- og vvs-firmaer. Vi har jo også en klar interesse i at skabe vækst for trekantområdet som koncern, siger Jette Post til Energy Supply, og tilføjer:

- Vi har allerede fået en del henvendelser fra private, som vi nu er i gang med at se på. Og det kan være vi henviser nogen af dem til lokale el- og vvs-virksomheder, og så kan det jo omvendt være, at de får henvendelser på opgaver, de ikke er i stand til at klare, som de så kan henvise til os.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078