23948sdkhjf

Elforsyningsopgaver skal i udbud

Som konsekvens af en afgørelse fra Klagenævn for udbud har energiselskabet NRGi besluttet at sende alle opgaver relateret til netselskabets forsyningsaktiviteter i udbud.
I efteråret 2012 kom der en kendelse fra Klagenævnet for udbud der foreskrev, at NRGi’s opsætning af nye intelligente elmålere skulle have været sendt i udbud. NRGi’s netselskab hjemtog derefter opsætningen af resten af målerne, men afgørelsen skaber helt nye vilkår for branchen, vurderer NRGi’s administrerende direktør, Søren Sørensen:

- Det er altid vigtigt for os, at holde omkostningerne nede og effektiviteten i top. Det gælder i høj grad også, når det kommer til vores elforsyningsaktiviteter. Og Klagenævnets afgørelse stiller nye krav til os, som branche, om at sende elforsyningsopgaverne i udbud. Men det giver os også nye effektiviseringsmuligheder, siger Søren Sørensen, administrerende direktør i NRGi.

Klagenævnets kendelse gik imod Konkurrencestyrelsens oprindelige afgørelse, der havde givet NRGi grønt lys til ikke at sende opgaven i udbud.

- Der er ingen tvivl om, at Klagenævnets afgørelse skaber helt nye retningslinjer for vores branche, som går andre veje end tidligere, men det ser jeg som en positiv udfordring. Vi har nemlig valgt at lave et samlet udbud, hvor alle elforsyningsaktiviteter fremover skal varetages af en enkelt leverandør. Det giver os en række stordriftsfordele som i sidste ende kommer vores andelshavere
til gode, siger Søren Sørensen.

Udbudsmaterialet vil ligge klart senere på året, hvorefter det vil blive annonceret på normal vis efter udbudsreglerne, hvor der vil blive udsendt en opfordring til at søge om prækvalifikation, som offentliggøres via EU og på www.nrgi.dk .

NRGi forventer, at have valgt den endelig leverandør ultimo 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094