23948sdkhjf

Flere grønne job i sigte med udvidet partnerskab

Med virkning fra 1. maj 2013 går tre nye kommuner og en privat virksomhed med i partnerskabet Grøn Erhvervsvækst.
Dermed bliver der endnu større basis for skabe flere grønne job inden for energirenovering i bygninger i region Syddanmark.

De nye partnere Assens Kommune, Nordfyns Kommune, Vejen Kommune/Udvikling Vejen og det private energirådgivningsfirma Bright Energy ApS fra Hedensted er med til at styrke fokus på bæredygtig erhvervsudvikling.

Grøn Erhvervsvækst er et samarbejde mellem 7 kommuner og 15 private virksomheder, forsyningsselskaber og erhvervsråd. Siden 2010 er der skabt 150 nye, grønne job, efteruddannet 120 energihåndværkere, afholdt lokale energimesser og aftenskoler for private.

Gennem kampagner og udviklingsprojekter, der er lokalt forankret i partnerkommunerne, bliver der skabt efterspørgsel på energirigtige løsninger hos private boligejere. Det giver sig udslag i flere opgaver hos de lokale energihåndværkere. Derudover er der fokus på store ejendomme, erhvervs- og alment byggeri gennem løbende projektudvikling og innovation. Resultaterne viser at det har en positiv effekt, når det offentlige og private arbejder hen mod samme mål.

De nye partnere går forskelligt til værks, men bindeleddet bliver et ensartet fokus og Grøn erhvervsvækst.
Fokus på klimaAssens Kommune er klimakommune og vil være CO2-neutrale i 2042. Ligeledes vil kommunen styrke erhvervslivet, som en del af Vision 2018 ”Vilje til Vækst”.

- Jeg hilser partnerskabet med Grøn Erhvervsvækst velkommen. Jeg ser det som en god mulighed for at kombinere vores mål om at være en CO2-neutral kommune med visionen om at styrke erhvervslivet. Når håndværkerne uddannes til energihåndværkere, kan de give gode råd om energibesparelser til deres kunder. Det kan give en kickstart til erhvervslivet, fordi flere gerne vil spare på energien, siger Finn Brunse, borgmester i Assens Kommune.

Politisk enighed
Nordfyns Kommune vedtager i løbet 2013 en Klima- og Energihandleplan, hvor ønsket er at være CO2 neutrale i 2025. Der satses på nedbringelse af energiforbruget og energibelastninger indenfor bl.a. bygninger og transport. Om partnerskabet i Grøn erhvervsvækst, siger Kim Johansen, Formand Teknik og Miljø: -Der er i snit afsat 7 mio. kr. hvert år frem mod 2025, til målrettede anlægsinvesteringer til energibesparelser i kommunen. Dette bakkes op af en enig kommunalbestyrelse. Grøn erhvervsvækst er et af de tiltag vi gør får at nå vores mål. Vi ønsker bl.a. de rigtige energiløsninger på kommunens bygninger, hvorfor det er vigtigt at vi får så mange af vores lokale håndværkere uddannet til energihåndværkere som muligt.

Klimastrategi viser vejen
Vejen Kommune har vedtaget en klimastrategi om at spare 30% CO2 frem mod 2030. Grøn erhvervsvækst indgår som et fælles projekt mellem Vejen Kommune, Udvikling Vejen og lokale virksomheder. -Vi har sat ambitiøse mål i ...nde energiløsninger, samt udfører energi – og rentabilitetsberegninger. -Vi rådgiver bl.a. det offentlige – og private erhvervsliv i valg af innovative LED-lyskilder, samt solcelleanlæg, med henblik på at opnå den bedst mulige og rentable energioptimering. Som partner i Grøn Erhvervsvækst, er det derfor vores formål at fremme de unikke muligheder for rentabel energieffektivisering, siger Rasmus Møller Vesterbye, Bright Energy ApS.

Fakta om Grøn erhvervsvækst
Grøn erhvervsvækst er et offentlig-privat partnerskab, der skal skabe 300 nye grønne job inden for energieffektivt byggeri. I 2012 førte samarbejdet til at Grøn erhvervsvækst vandt CSR-prisen for bedste privat-offentlige partnerskab i Danmark. Corporate Social Responsibilite – eller social ansvarlighed – er et bæredygtighedsprincip, der gennemsyrer Grøn erhvervsvækst projekter overalt. Alt sammen med henblik på at skabe grønne job og CO2 reduktion i bygninger. Grøn erhvervsvækst varetages af en sekretariat med 4 ansatte.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078