23948sdkhjf

EU-ministre ønsker hurtig reform af kvotehandelssystem

Miljø- og energiministrene fra ni EU-medlemslande beder i dag om, at der hurtigst muligt bliver lavet en reform af EU’s CO2 kvotehandelssystem (ETS).
Ministrene fra de ni lande – blandt andre Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Danmark – mener, at en reform er nødvendig, hvis man skal sikre, at kvotehandelssystemet forbliver rygraden i EU’s klimapolitik.

Kvotehandelssystemet lider under, at prisen på CO2 kvoter er faldet til et rekordlavt niveau på grund af den økonomiske krise. Det betyder, at systemet ikke længere fungerer som drivkraft i omstillingen til vedvarende energi.

EU Kommissionen har forsøgt at rette op på systemet med det såkaldte backloading-forslag, hvor man midlertidigt vil trække 900 millioner kvoter ud af markedet. Forslaget blev i første omgang stemt ned af EU Parlamentet.

Ministrene fra de ni EU-lande har i dag udsendt en fælles erklæring, hvor de beder om at få lavet en tidsplan for en reform af kvotehandelssystemet. I erklæringen står blandt andet:

- Vi beder de nationale regeringer repræsenteret i Rådet og medlemmerne af Europaparlamentet om at nå til enighed om backloading-forslaget senest i juli i år.

- Vi beder EU Kommissionen om at præsentere et forslag til en strukturel reform af EU’s kvotehandelssystem senest ved udgangen af i år.

- Der er brug for at imødegå argumenter og myter om de mulige omkostninger ved backloading-forslaget.

Den fælles erklæring kommer samtidig med at Europa Parlamentets miljøudvalg i dag skal diskutere backloading-forslaget.

Bag fælleserklæringen står miljø- og energiministre fra Storbritannien, Tyskland, Frankrig, Holland, Sverige, Portugal, Finland, Slovenien og Danmark.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08