23948sdkhjf

Danske iværksættere svigter Silicon Valley

Nogle gange må man spørge sig selv, hvor stærk en innovationskultur, vi har i Danmark, siger leder af Eksportrådets innovationscenter.
De danske iværksættere står ikke ligefrem i kø til Eksportrådets program ”Scale It”. Det skriver Børsen.

Programmet har til formål at hjælpe danske teknologifirmaer ud i verden via Silicon Valley. Her skal iværksættere i kontakt med en superliga af rådgivere, venture-fonde og andre potentielle investorer.

Der skal geares op
- Iværksætterne er som regel superdygtige. Men hvis de ikke er klar til at rejse ud, skifte gear og skalere op, så bliver mange af dem desværre overhalet. Måske er der en konkurrent ude i verden eller en mulighed, de ikke kendte. Jeg kan godt blive lidt utålmodig på deres vegne, siger Camilla Rygaard-Hjalsted, der leder innovationscentret, til Børsen.

Hun mener, man nogle gange må spørge sig selv, hvor stærk en innovationskultur, vi har i Danmark.

I fjor var der godt 20 tilmeldte virksomheder til programmet, der tilbyder en intens uge og et såkaldt ”dyk ud på dybt vand i Silicon Valley”, samt et tremåneders forløb til sidst.

Blandt tilmeldte iværksættere i år er virksomheden Bladena, hvor grundlægger Find Mølholt Jensen har tilmeldt sig. Han har syv patenter, der gør vindmøllevinger stærkere og lettere, og han er nu i gang med at tage springet fra forsker på DTU til grundlægger af en ny dansk virksomhed.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109