23948sdkhjf

Verdens første: Grønt ammoniak-anlæg rejst i Vestjylland

Verdens første ammoniak-anlæg baseret udelukkende på energi fra sol og vind er klar til rejsegilde

Verdens første dynamiske ammoniak-anlæg baseret udelukkende på energi fra sol og vind er kommet et skridt nærmere færdiggørelse.

Nu er bygningerne til anlægget nemlig rejst ved Ramme i Lemvig Kommune, og håndværkere og entreprenører er klar til rejsegilde onsdag 19. april.

Når anlægget står helt færdigt, er planen, at det skal producere 5000 tons grøn ammoniak om året. Ammoniakken kan blandt andet bruges til gødning og skibsbrændstof.

Det er Skovgaard Energy, Topsøe, Vestas og EUDP (Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram), der står bag projektet, som går under navnet Renewable Dynamic Distributede Ammonia Plant (Reddap).

Anlæg til grøn ammoniak

  • Skal producere 5000 tons grøn ammoniak om året.
  • Projektet har modtaget 81.414.953 kroner fra EUDP (Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram).
  • Bag projektet står Skovgaard Energy, Topsøe, Vestas og EUDP.

En stribe lokale leverandører er hyret ind til de mange leverancer og opgaver i forbindelse med projektet. Det tæller blandt andet virksomhederne IBG, A/S Scan, Tjæreborg A/S, WH Planaction, Lomborg Installationsforretning, Rønn Entreprenør og Mogensen VVS.

Hos IBG glæder man sig over arbejdet og forklarer at de ambitiøse grønne energiplaner i det vestjyske både har - og i fremtiden vil - skabe lokale jobs.

- Vi er utrolig glade for at bidrage med at løse opgaver, der spiller en rolle i den grønne omstilling. Allerede nu har energiplanerne i Vestjylland betydet nye jobs lokalt og vi regner bestemt med at det også vil ske i fremtiden, siger direktør Torben Jensen fra IBG, der har hovedsæde i Lemvig.

Den første ammoniak forventes at blive produceret i starten af 2024.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094