23948sdkhjf

Succesrecept til cleantech-sektoren

Ifølge en ny rapport spiller energiselskaberne en nøglerolle i at styrke cleantech-virksomhedernes videre udvikling i Danmark.
Virksomheder, hvis produkter effektiviserer energiforbruget hos kunderne, ligger i toppen blandt de mest rentable cleantech-virksomheder i Danmark. Det er blot en af mange konklusioner i en ny rapport udarbejdet af konsulentfirmaet Brøndum og Fliess A/S for Miljøministeriet og Dansk Energi.

Rapporten bygger på viden om 1.200 grønne virksomheder i Danmark. Dens konklusioner er et vigtigt bidrag til at forstå udviklingsmulighederne i cleantech-sektoren for virksomheder og potentielle investorer.

Selvom opskriften på succes ofte er individuel, så viser læren fra de succesfulde virksomheder i den danske cleantech-branche, at nogle ting går igen. Det er fokus på: Løsninger som ikke umiddelbart kan kopieres, identificeret eksportpotentiale, samarbejde med offentlige vidensinstitutioner, myndigheder og energiselskaber, innovation omkring kundernes behov, samspil mellem produktion og rådgivning samt egne udviklingsaktiviteter samt de rigtige ledelseskompetencer.

- Rapporten giver kort sagt recepten på succes inden for cleantech. Vel at mærke med afsæt i faktiske erfaringer fra de danske cleantech-virksomheder. Det er utroligt vigtigt, fordi virksomheder og potentielle investorer kan bruge den viden til at navigere i forhold til, hvilke områder der allerede præsterer godt, og hvilke områder der har potentiale, siger Anders Stouge, vicedirektør i Dansk Energi.

Han henviser til, at rapporten konkluderer, at et af de områder, som er værd at kigge på, er virksomheder, der sælger og producerer energieffektive løsninger.

-De har den største afkastningsgrad på cleantech-området. Det er et af de mere modne cleantech-områder, og det er et område, hvor efterspørgslen bl.a. i EU fremover ventes øget ganske markant, siger Anders Stouge.

Rapporten understreger, at energiselskaberne spiller en vigtig rolle som omdrejningspunkt for mange cleantech-virksomheders muligheder for succes. Samarbejde med og leverancer til energiselskaberne udgør en vigtig driver for udviklingen af cleantech området. Smartgrid-området nævnes i den sammenhæng som et område, hvor forventningerne er store, og hvor virksomhederne allerede nu præsterer en acceleration i deres afkast.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079