23948sdkhjf

Solcellepark skal dække finansfirmaers forbrug

Better Energys nye solcellepark i Ådum producerer strøm til ni finansvirksomheder

Over 82.000 solcellemoduler er placeret på en 56,5 hektar stor mark i Ådum. De mange solcellemoduler er netop blevet tilsluttet og skal levere 50 GWh grøn strøm om året.

Det skriver Better Energy i en pressemeddelelse.

Solcelleparken er blevet en realitet, efter ni finansielle aktører gik sammen om at købe grøn strøm fra energiselskabet Better Energy fra januar 2023. 

Der er tale om finansvirksomhederne Nykredit, Spar Nord, Lollands Bank, Faster Oikos, Merkur Andelskasse, Merkur Klimafond, Sparekassen Nørre Nebel, Bank Data og JN Data

Med den nyetablerede solcellepark bliver der tilført ny grøn strøm til det danske elnet, der svarer til de ni virksomheders elforbrug.

Nye partnerskaber

Hos Better Energy mærker man i stigende grad, hvordan flere aktører både på tværs af og i samme branche går sammen om elkøbsaftaler, siger Mikkel Thorup Hansen, der er ansvarlig for selskabets elkøbsaftaler.

For Faster Oikos mener man, at det været den helt rigtige løsning:

- Vi finder det yderst vigtigt, at vi, som en andelskasse med stor fokus på væsentlige værdier, også bidrager til den grønne dagsorden, siger direktør Jan Kirkensgaard.

- Det betyder rigtig meget, at vi i samarbejde med andre finansielle aktører - store som små og i fællesskab - kan lave en energirigtig løsning sammen og bidrage med det samfundsansvar, der er nødvendigt i disse år, for at vi finder bedre energiformer til gavn for fremtiden, tilføjer han.

Se nøgletal for:
Læs mere om: solcelleparker
Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.531