23948sdkhjf

Eurowind Energy og Evida i samarbejde om brintrør

I sidste uge kom det frem at Energinets datterselskab Gas Storage Denmark, som ejer og driver Lille Torup Gaslager, arbejder med at omdanne deres gaskaver, så de kan indeholde brint og trykluft. 

Det arbejde har Eurowind Energy og Evida nu tunet ind på. Parterne har netop underskrevet et Memorandum of Understanding.

I det regi skal selskaberne undersøge muligheden for at udvikle brintinfrastruktur mellem et fremtidigt brintlager i Lille Torup og Eurowind Energys energiparker ved Hejring, Handest og Overgaard. 

Evida har er allerede sat gang i en række forundersøgelser på udvalgte strækninger for fremtiden brintinfrastruktur. Blandt andet på en strækning mellem Idomlund vest for Holstebro og Mariager Fjord med en nordgående forbindelse til Aalborg.

 Ubesværet og gennemtænkt

Eurowind Energy arbejder i dag målrettet på at skabe lokalt produceret grøn energi, og i den forbindelse er der planer om at etablere en række energiparker, hvor produktion af brint spiller en vigtig rolle. Derfor er det naturligt at indgå et samarbejde med Evida, siger Henrik Lykke Sørensen, Head of PtX Competence center hos Eurowind Energy.

- En veludbygget infrastruktur er et vigtigt element i vores ambition om at kunne levere brint til det behov, vi forudser, vil vokse kraftigt i de kommende år. Vi ønsker at bidrage til at skabe en infrastruktur, der kan gøre leveringen af brint så ubesværet og gennemtænkt som muligt, så vi sikrer mindst mulig belastning og størst sikkerhed for forsyning, siger Henrik Lykke Sørensen.

Sammen vil Evida og Eurowind Energy afdække behov og muligheder for etablering af rørført infrastruktur til transport af brint.

Fælles forståelse

Målet for partnerskabet mellem Eurowind Energy og Evida er blandt andet at opnå en fælles forståelse af samspillet mellem Eurowind Energys tidsplaner for udbyggelsen af vedvarende energi, Evidas igangværende nordjyske feasibility studie og potentiel fremtidig mulighed for etablering af forbindelse og transport af brint mod Sverige.

- Brint med tilhørende behov for infrastruktur kan blive en hjørnesten, når vi omstiller til grøn energi. Evidas tilgang til arbejdet med en kommende brintinfrastruktur er markedsbaseret, og dialogen med markedet peger på et stort behov for infrastruktur til at forbinde aftagere og producenter af brinten. Derfor er jeg glad for, at vi sammen med Eurowind Energy går spadestikket dybere og bringer vores viden og erfaring i spil frem mod etableringen af fremtidens brintinfrastruktur, siger Evidas CEO Kim Søgård Bering Kristensen.

Samarbejdet mellem Evida og Eurowind Energy støtter Gas Storage Denmarks planer om lagring af brint på gaslageret i Lille Torup.

Se nøgletal for:
Læs mere om: brint
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.559