23948sdkhjf

Det sker: Elbiler samles på Samsø

Den 11. maj samles forskere, sælgere, elbilentusiaster og nysgerrige fra hele Danmark på Samsø til den store elbildag.
Elbiler er en løsning med mange potentialer, men også med erkendte udfordringer. På Elbildagen, der finder sted på Samsø Energiakademi lørdag den 11. maj, bliver kortene lagt på bordet af elbilaktører fra hele landet. Der er oplæg og inspiration fra forskere, sælgere og elbilentusiaster samt mulighed for at prøve stort set samtlige elbiler, der findes på det danske marked, samt elcykler, elbusser med mere.

Hjemmeplejen i elbiler
På Samsø er der stor interesse for elbiler, og for de fleste kan kørselsbehovet godt opfyldes med en elbil. Samsø Kommune står for et af oplæggene på Elbildagen, og det handler blandt andet om at bruge elbiler i hjemmeplejen. To af de eldrevne hjemmeplejebiler kan opleves og prøvekøres, og der er mulighed for at få gode fif til brugen af elbiler i det kommunale system.

- Vi har meget fokus på elbiler på Samsø. I 2020 skal halvdelen af øens bilpark være elbiler og den offentlige transport skal være helt fri af fossile drivmidler. Vi har gode erfaringer med at integrere elbiler i kommunen, og ser frem til at få endnu flere elbiler samt elbusser ud at køre på Samsø i de kommende år, siger borgmester på Samsø, Jørn C. Nissen.

De erfaringer kan andre drage nytte af, og det er ikke kun på Samsø, at elbiler kan være en brugbar løsning. Det gælder også i mange andre kommuner, virksomheder, organisationer eller pendlerfamilier.

Fokus på konkrete tiltag
Elbildagen er ikke kun et hyggeligt arrangement med musik, is og pølser. Det er også et arrangement, der skal udmønte sig i konkrete tiltag. Samsø Kommune og en lang række lokale borgere og erhvervsdrivende har ambitioner om at anskaffe sig elbiler og ladeinfrastruktur. Målet er 50 procent elbiler i 2020 frem mod den Fossilfri Ø i 2030.

Alle interesserede er velkomne til den gratis Elbildag, der finder sted på Samsø Energiakademi den 11. maj kl. 11-17.

Elbildagen arrangeres i samarbejde mellem Samsø Energiakademi, Samsø Kommune, Samsø Vedvarende Energi ApS og IDA.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079