23948sdkhjf

Stiesdal Hydrogen tester ny 3 MW elektrolyseenhed for European Energy

European Energy og Stiesdal Hydrogen, et datterselskab af Stiesdal, har indgået en aftale om test af en ny 3 MW elektrolyseenhed udviklet af Stiesdal Hydrogen.  

Det oplyser European Energy i en pressemeddelelse. 

Elektrolyseenhenheden skal installeres på European Energys brintanlæg i Maade, Esbjerg.

Stiesdal Hydrogens elektrolyseenhed er baseret på konventionel alkalisk elektrolyse med et nyt, integreret design. Støttesystemerne (vandbehandling, strømforsyning og køling) er fuldt modulopbygget, og det komplette system er velegnet til industriel fremstilling af brint med lave omkostninger.

European Energy står for design og levering af den komplette balance af anlægget og for opførelsen af Maade-anlægget, som vil have en samlet kapacitet på 12MW. 

Elektrolyseenheden vil være i stand til at producere omkring 270 tons brint om året, når den er fuldt operationel.

– Med sit innovative bud på gennemprøvet alkalisk elektrolyse finder vi, at Stiesdal Hydrogen er en af de mest lovende elektrolyseproducenter i dag. Hos European Energy mener vi, at deres industrielle tilgang og attraktive omkostningsniveau passer perfekt til vores ikke-subsidierede brintproduktion i Maade, siger Emil Vikjær-Andresen, EVP og Head of Power-to-X hos European Energy.

Byggeriet startede i slutningen af 2022 på Maade PtX-anlægget, og anlægget vil gå i drift i 2023.

– Vi er beærede over at arbejde sammen med European Energy på dette banebrydende projekt. European Energys forpligtelse til ren energi stemmer perfekt overens med vores mission i Stiesdal, og vi ser frem til at producere bæredygtig brint på Maade med den første generation af vores HydroGen Electrolyzer, siger Peder Nickelsen, CEO hos Stiesdal Hydrogen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141