23948sdkhjf

Dong fusionerer to forretningsområder

Dong Energy har besluttet at forenkle koncernstrukturen ved at sammenlægge forretningsområderne Energy Markets og Sales & Distribution.
Energy Markets varetager i dag sourcing, trading og engrossalg, mens Sales & Distribution varetager salg til erhvervskunder og privatkunder samt drift af koncernens distributionsnet, gaslager og olierør. Fusionen vil skabe ét samlet forretningsområde for Dong Energy's kunde- og markedsvendte aktiviteter under navnet Customers & Markets.

- Med Customers & Markets skaber vi én samlet organisation, der er rettet mod kunderne og markedets behov. Dermed udbygger vi vores muligheder for fortsat at tilbyde kunderne konkurrencedygtige produkter og løsninger og reducerer den interne kompleksitet i koncernen, siger administrerende direktør i Dong Energy Henrik Poulsen.

Direktør fratræder
Arbejdet med at restrukturere koncernens midstream gas-aktiviteter fortsætter uændret som en del af det nye forretningsområde, med henblik på at disse aktiviteter skal levere et positivt driftsresultat i 2014.

I forbindelse med strukturændringen overføres det fulde ansvar for koncernens to gasfyrede kraftværker i Storbritannien og Holland til forretningsområdet Thermal Power. Hidtil har det kommercielle optimeringsansvar for de to gasfyrede kraftværker været forankret i Energy Markets, mens driftsansvaret har ligget i Thermal Power.

Det nye forretningsområde Customers & Markets vil have ca. 1.600 medarbejdere og stå for mere end halvdelen af Dong Energy's samlede omsætning. Fremover vil Dong Energy's koncernstruktur bestå af fire forretningsområder: Exploration & Production, Wind Power, Thermal Power og Customers & Markets.

Morten Hultberg Buchgreitz, der i dag er koncerndirektør for Energy Markets, bliver koncerndirektør for Customers & Markets. Lars Clausen, der i dag er koncerndirektør for Sales & Distribution, forlader efter gensidig aftale Dong Energy. Ændringen af organisationen gennemføres med virkning fra 1. maj 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.111