23948sdkhjf

Danmarks største leverandør af overskudsvarme tilbage på fuldt blus

Crossbridge Energy har efter tre måneder genopbygget sit TGU-anlæg

Efter mere end tre måneder på 80 procent kan raffinaderiet Crossbridge Energy i Fredericia endelig køre for fulde omdrejninger igen.

En brand i TGU-anlægget har været skyld i en periode på lavere blus. TGU står for Termal Gasoil Unit og er det anlæg, der opgraderer en del af det tykkeste produkt fra raffineringsprocessen til diesel.

"Branden blev hurtigt bragt under kontrol og slukket, men at genopbygge et så forholdsvis centralt og vigtigt anlæg, som TGU, er en længere proces," skriver raffinaderiet i en pressemeddelelse, hvor man glæder sig over, at man nu - efter hjælp fra flere hundrede underleverandører - endelig kan komme op på normal produktion igen.

Det vil sige, at man nu igen kan producere omkring 10.000 ton brændstof i døgnet og igen er oppe på normalleverance i forhold til overskudsvarme.

Raffinaderiet er Danmarks største leverandør af netop overskudsvarme og leverer under normale omstændigheder cirka 25 procent af fjernvarmeforbruget i hele Trekantsområdet.

Opstartsproceduren blev sat igang 22. marts, og gav de første dage anledning til at flaren fra raffinaderiet så lidt anderledes ud og var større end normalt.

Selvom Crossbridge Energy ikke har kunnet køre på fuld kraft i over tre måneder, glæder man sig over, at det trods alt er lykkedes at få produktionen til at køre stabilt.

Crossbridge Energy

  • Crossbridge Energy A/S producerer ca. 35 procent af forbruget af flydende brændstoffer i Danmark (benzin, diesel, jet mv) og har desuden en tilsvarende eksport af produkter via egen havneterminal.
  • Er Danmarks største leverandør af overskudsvarme til fjernvarme.
  • Dagligt afhenter ca. 200 tankbiler flydende brændstoffer fra raffinaderiets terminal og bringer det ud til tankstationer i det jysk/fynske område.
  • Virksomheden har ca. 255 medarbejdere, men får dagligt hjælp af op mod 100 eksterne underleverandører.
  • Crossbridge Energy A/S har en ambition om at blive klimaneutralt raffinaderi i 2035.

Crossbridge Energy

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.578