23948sdkhjf

Millionstøtte til udvikling af flydende substation

Semco Maritime, ISC Consulting Engineers, Aalborg Universitet, Energy Cluster Denmark og norsk-svenske Inocean har sammen sikret finansiering til yderligere udvikling af et koncept til en flydende offshore substation.

Partnerkredsen annoncerede deres samarbejde i 2022 – og er nu klar til at accelerere udviklingen yderligere med ny finansiering fra Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) i ryggen.

Projektet, der har fået navnet FOSS (Floating Offshore Substation), er vigtigt for havvindindustrien, da man i stigende grad vil benytte dybere placeringer langt fra kysten. Ved dybder på mere end cirka 80 meter er det vanskeligt og dyrt at gennemføre installationen af havvindmølleparker på traditionel vis, derfor kigger man på flydende løsninger. Det gælder også ved konstruktion af substations, der skal transformere elektriciteten

- Vores fælles mål er at modne vores FOSS400-design, som vi tidligere har annonceret. Den indsats vil forløse potentialet for produktion af vindenergi i områder langt fra kysten på dybere vand, siger Tommy Flindt, senior director of technology hos Semco Maritime, i en pressemeddelelse.

- Midlerne til projektet vil styrke vores koncept, da vi nu kan foretage en skaleret bassintest hos Aalborg Universitet. Denne test skal validere platforms- og udstyrsbevægelser. Vi er enormt glade for at kunne arbejde med denne banebrydende teknologi, der vil sikre en stabil og omkostningseffektiv flydende substation til det globale marked, fortsætter han.

Andreas Laungaard, vice president of renewable energy hos ISC Consulting Engineers, tilføjer:

- Finansieringen er med til at flytte vores flydende offshore substation-koncept et afgørende skridt fremad. Vi har, sammen med Semco og Inocean, udviklet FOSS400 med afsæt i den viden og erfaring, som vi har opsamlet gennem arbejdet med mere end 50 substations. Vi tror på, at vi har en konkurrencedygtig flydende substation, som vil kunne ses ved havvindmølleparker i nær fremtid, siger

Artiklen er en del af temaet Energiøer.

Se nøgletal for:
Læs mere om: vindmøller
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.597