23948sdkhjf

Kinas oliesektor efterspørger dansk ekspertise

I forsøget på at følge med landets stigende energiforbrug har de statsejede energiselskaber fokus på on- og offshore oliefelter, og her er der brug for danske virksomheder.
Det kinesiske marked for olie og gas er i dag domineret af verdens største olieproducent, det statsejede selskab PetroChina samt Sinopec og China National Offshore Oil Corporation. Kinas reserver for olie er i dag verdens 14. største og er opgjort til 50 milliarder tons.

Ifølge International Business Monitor stammer godt 80 procent af Kinas olieproduktion fra ni oliefelter, hvoraf fem på nuværende tidspunkt fremviser faldende udbytte. Selv om der også investeres i udforskning af nye oliefelter, er behovet for teknisk knowhow til optimeringen af eksisterende felters olieudvinding samt modernisering af udstyr stort.

Brug for højteknologisk viden
Ifølge DI’s Kina-kontorer efterspørger Kina på nuværende tidspunkt højteknologisk viden og udstyr til vedligeholdelsen og optimeringen af eksisterende onshore og offshore oliefelter. Desuden har Kinas høje forureningsniveau givet politisk incitament til en stramning af raffinaderiernes konverteringsprocesser. Fra 2014 påkræves renhedsgraden af benzin og dieselolie at være i overensstemmelse med Euro 4 standard, hvilket svarer til et svovlindhold på 50 mg/kg. I 2017 nedreguleres indholdet yderligere til 10 mg/kg, svarende til Euro 5 standard.

I følge DI’s branch manager i Xuzhou, Josefine Kern Jensen, besidder danske virksomheder mange af kinesernes efterspurgte kompetencer, specielt når det gælder evnen til at være omstillingsparat og kunne optimere udvindingen af olie på marginalfelter.

- Danske virksomheder har evnerne til at tilpasse og videreudvikle højteknologiske og videnintensive produkter og serviceydelser mod den enkelte kundes behov. I kraft af Kinas stigende behov for optimering af indvindingsgrad, miljøsikkerhed og serviceydelser kan danske virksomheder i høj grad konkurrere på andet end pris – det er kvaliteten og evnen til at målrette produkter og services, der kan gøre udslaget, siger hun.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079