23948sdkhjf

Alfa Laval vinder miljø-ordre på små 50 mio. kroner

Alfa Laval har vundet en ordre fra MAN Diesel & Turbo på levering af Alfa Laval PureSOx til rensning af to krydstogtskibes udstødningsgas.
Alfa Laval PureSOx bliver installeret om bord på to luksuskrydstogtskibe, hvor de skal fjerne mere end 98 procent af svovloxiderne fra skibets udstødningsgas.

Ved at kombinere MANs motorer med Alfa Lavals Pure SOx-systemer kan disse luksuskrydstogtskibe fortsætte med at benytte fuelolie i stedet for den dyre, svovlfattige olie og samtidig opfylde IMO’s (International Maritime Organization) stadigt strengere krav til sejlads i ECA-områder.

- Denne ordre beviser, at der blandt de største spillere i marineindustrien er en teknisk anerkendelse af vores Alfa Laval PureSOx-system, lyder det fra Lars Renström, koncernchef og adm. direktør for Alfa Laval Group.

Alfa Laval forventer, at 5.000 skibe vil blive påvirket af SOx-konventionen, hvilket svarer til de skibe, der sejler mere end 50 procent af tiden i det nordeuropæiske ECA-område. Heraf vil Alfa Laval fokusere på de eksisterende og nye skibe med store motorer og forventer, at mellem 1.000 og 2.000 skibe skal udstyres med scrubbere i løbet af de næste fem år.


Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082