23948sdkhjf

Dong: Et skridt i den rigtige retnig

Efter et udfordrende 2012 er første kvartal et skridt i den rigtige retning for Dong, hvor nye offshore vindmølleparker var med til at løfte indtjeningen med 30 pct.
Dong har netop fremlagt delårsrapport for første kvartal og der er med koncernens egne ord tale om en "tilfredsstillende start på året".

I 1. kvartal 2013 tjente (EBITDA) Dong 4,6 mia. kr. mod 3,6 mia. kr. i 1. kvartal 2012. Stigningen i forhold til samme periode sidste år skyldtes primært en højere indtjening fra vindaktiviteterne, højere olieproduktion samt lavere omkostninger.

Resultatet efter skat blev 0,5 mia. kr., hvilket var 1,8 mia. kr. lavere end 1. kvartal 2012, hvor der blev indregnet avance ved salg af virksomheder på 2,0 mia. kr. efter skat, primært vedrørende Oil Terminals

I perioden har Dong endvidere haft investeringer for 5,2 mia. kr. mod 2,0 mia. kr. i samme periode året før, hvor der var frasalg for 2,8 mia. kr. Investeringerne vedrørte primært udbygning af vindaktiviteter samt gas- og oliefelter.

Den rentebærende nettogæld steg med 2,6 mia. kr. fra udgangen af 2012 til 34,5 mia. kr.

- Udviklingen i resultatet for årets første tre måneder er tilfredsstillende og alle fem forretningsområder er på linje med vores forventninger. Implementeringen af den strategi og finansielle handlingsplan, som blev fremlagt sammen med årsrapporten i februar, kører fremad som planlagt. Herunder arbejdet med at udbygge vores vækstforretninger, frasælge ikke-kerne aktiviteter, restrukturere de tabsgivende gasaktiviteter, reducere omkostningerne og rejse ny egenkapital, udtaler adm. direktør Henrik Poulsen i forbindelse med regnskabsopgørelsen.

På den baggrund er Dongs forventninger uændrede i forhold til udmeldingerne i årsrapporten for 2012.

- Efter et udfordrende 2012, var 1. kvartal et første skridt i den rigtige retning, men der er stadig et stort stykke arbejde foran os i forhold til at styrke Dong Energy's kapitalstruktur og sikre fundamentet for vores vækstambitioner, slutter han.



Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109