23948sdkhjf

Danmarks første døgnåbne tankstation for gasbiler åbner i dag

Hidtil har det ikke været muligt at optanke de gasdrevne køretøjer på en offentligt tilgængelig tankstation uden for almindelige åbningstider. Men det er det nu.
I Skive vil transportminister Henrik Dam Kristensen, Skive Kommune og det kommunalt ejede HMN Naturgas I/S og datterselskabet HMN Gashandel således mandag formiddag indvie landets første døgnåbne tankstation for gasbiler. Det oplyser Skive Kommune på sin hjemmeside.

Det er HMN-koncernen, der har opført den nye station som led i et samarbejde med Skive Kommune, der ligesom flere andre danske kommuner er i gang med at udskifte en del af sine køretøjer fra benzin- og dieseldrevne køretøjer til biler og busser, der kører på gas, som udleder mindre CO2.

Hos HMN Naturgas planlægger man at opfører mindst ti gasstationer rundt om i landet over de kommende 12 måneder. Den næste skal opføres i Fredericia til juni.

- Det siger sig selv, at en enkelt døgnåben tankstation ikke er nok, hvis man vil have flere gasbiler i Danmark. Men man skal jo starte et sted, og i løbet af de kommende år vil vi opføre en stribe tilsvarende stationer, hvor enhver kan tanke døgnet rundt. På lang sigt kan man sagtens forestille sig tankstationer rigtig mange steder i landet, da vi jo allerede har et vidtforgrenet naturgasnet, hvorfra gassen kan pumpes direkte ud til stationerne, siger administrerende direktør i HMN Naturgas I/S, Susanne Juhl, på Skive Kommunes hjemmeside.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079