23948sdkhjf

Forventet tilbagegang hos Naturgas Fyn

En række planlagte prisnedsættelser betød faldende overskud hos den fynske gaskoncern.
Overskuddet efter skat endte på 46 mio. kr. hos Naturgas Fyn i 2012, og selv om det er et stykke fra de 60 mio. kr., man tjente i 2011, var det bedre end budgetteret. Tilbagegangen skyldes nemlig en række planlagte nedsættelser af blandt andet distributionstariffen og forsyningspligtprisen.

Det påvirkede også nettoomsætningen, som i samme periode faldt fra 1,752 mia. kr. til 1,446 mia. kr.

- Jeg finder resultatet for 2012 særdeles tilfredsstillende. Det er meget glædeligt, at den fortsat solide økonomi i Naturgas Fyn koncernen kan komme kunderne direkte til gode blandt andet i form af nedsættelse af forsyningsprisen i 2012 og gentagne reduktioner af distributionstariffen. Den positive udvikling i Naturgas Fyns økonomi har også betydet, at vi allerede sidste år kunne afvikle en gæld på 250 mio. kr., som de fynske kommuner hæftede for, siger bestyrelsesformand Anker Boye.

Landsdækkende på grøn gas
I 2013 vil Naturgas Fyn nedsætte distributionstarifferne yderligere, og derudover vil man fortsætte investeringerne i udvikling og produktion af grønne gasser til naturgasnettet og i markedet for gas til transport.

Det skal blandt andet ske gennem datterselskabet Bionaturgas Danmark A/S, som Naturgas Fyn stiftede i juni 2012. Selskabets formål er at udvikle og drive aktiviteterne på områderne for grøn gas til såvel opvarmning som transport.

Med baggrund i det positive resultat i 2012 vil Naturgas Fyn realisere yderligere en række biogasprojekter i 2013. Blandt de allerede offentliggjorte projekter er Danmarks største bionaturgasanlæg ved Korskro samt åbningen af landets første kommercielle gastankstation i Fredericia denne sommer. Desuden forventes såvel anlæg ved Holsted som Brande.

- Det gode resultat for 2012 medvirker til et solidt afsæt for vores ambition om at deltage aktivt i udviklingen af området for grønne gasser og dermed sikre en økonomisk ansvarlig og smidig omstilling til fossilfri energi, siger administrerende direktør Bjarke Pålsson.

Ledelsen i Naturgas Fyn forventer også for 2013 et positivt resultat dog under 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078