23948sdkhjf

Klumme: Kom nu op af stolene!

IDA har offentliggjort tal fra EU's årlige innovationsmåling, der viser, at Danmark halter bagefter. Vi er ikke gode nok til at omsætte viden til nye virksomheder og eksport. Vi skal derfor udnytte vores styrkepositioner og i fællesskab omsætte energiprojekter til nye forretningsmuligheder.
Danmark ligger bag Sverige og Tyskland, når det kommer til innovationsevnen og at få skabt nye arbejdspladser og øge eksporten. Mindre og mellemstore virksomheder er ikke dygtige nok til at skubbe nye løsninger på markedet. Og vi halter bagefter i eksporten af medium- og højteknologiske produkter.

Samtidig viser de seneste tal fra Danmarks statistik og Eurostat, at vi har haft et fald i eksport af energiteknologi i 2012.

Det kræver en fælles indsats fra både videninstitutioner, offentlige parter og virksomheder, hvis vi vil vende den udvikling. I Lean Energy Cluster intensiverer vi vores fokus på offentlige/private partnerskaber de kommende år. Virksomhederne har brug for et stærkt hjemmemarked og her spiller de offentlige myndigheder en central rolle. De kan aftage en lang række af de energiløsninger, som bliver udviklet i et fælles samarbejde mellem offentlige og private aktører.

Mange kommuner er nu gået i gang med strategisk energiplanlægning. Det vil få en indflydelse på, hvilke løsninger private husholdninger og virksomheder vil efterspørge i fremtiden. Lean Energy Cluster arbejder sammen med en lang række kommuner om denne energiplanlægning.

Alle disse indsatser skal placere Danmark i første række og sikre, at vi får omsat vores viden og teknologier til nye energieffektive løsninger.

Danske virksomheder skal udnytte situationen og kreere de energiløsninger, som de kommende år vil blive stærkt efterspurgte, ikke alene i EU men også på globalt plan. Det vil styrke vores internationale konkurrenceevne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063