23948sdkhjf

Afgørelse kan sende milliardregning til Dong Energy

Efter snart syv års tovtrækkeri ser det ud til, at en retssag mellem Handelsselskabet Energi Danmark og Dong Energy snart bliver afgjort.
Det skriver Børsen.

Udgangspunktet for den langvarige retssag er, at det tidligere Elsam, som siden er fusioneret ind i Dong Energy, angiveligt i perioden 2003 til 2006 skal have opkrævet kunstige overpriser for energi. Bag anklagen står Energi Danmark, der fører sagen på vegne af 1100 små og store virksomheder.

Direktør for Energi Danmark, Jørgen Holm Westergaard, forventer en juridisk afklaring på sagen i år, og han er ikke nervøs for udfaldet, da Energi Danmark allerede har fået medhold af Konkurrencerådet, Konkurrencenævnet og Konkurrenceankenævnet.

Hvis Energi Danmark får medhold, kan der vente Dong Energy en regning på op til seks milliarder kroner, som er det beløb Energi Danmark kræver af det statsejede energiselskab. Og et så stort beløb har Dong Energy slet ikke budgetteret med. Energiselskabet har således kun hensat 298 millioner kroner til sagen, skriver Børsen.

Men hos Dong Energy regner man ikke med, at en sådan regning nogensinde bliver aktuel. Energigiganten vurderer nemlig i lighed med Energi Danmark chancen for at tabe retssagen for lille, skriver avisen.
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125