23948sdkhjf

Sjællandske kommuner vil have fælles forsyningsselskab

Et stort fælles forsyningsselskab skal være med til at styrke kommunernes drift og samarbejde med det private erhvervsliv.
Det skriver Holbæk Kommune på sin hjemmeside.

Og det er netop Holbæk kommune, der sammen med Roskilde, Lejre og andre omkringliggende kommuner barsler med et nyt kæmpestort fælles forsyningsselskab i fremtiden.

De tre førstnævnte kommuner er nu gået i gang med at undersøge fordelene ved et fælles forsyningsselskab. Målet er fælles høje krav til kvalitet, miljø og forsyningssikkerhed samt diverse stordriftsfordele og erhvervsfremmende initiativer, skriver Holdbæk Kommune.

I de tre kommuner skal det nu politisk besluttes at lave en egentlig forundersøgelse.

- Der har været drøftelser mellem de tre kommuner om dette initiativ, fordi et tættere fælles samarbejde rummer spændende perspektiver. Forsyning kan kaste en lang række opgaver af sig til private virksomheder, og samtidigt har vi som kommuner pligt til at sikre, at borgerne får den bedst mulige service til en god pris, siger borgmester Joy Mogensen på hjemmesiden.

Holbæk Kommune forventer, at kommunerne kommer til at bruge cirka et halvt år på at analysere, hvilke positive gevinster en eventuel fusion vil bringe. Men i første omgang skal byrådene i Roskilde og Holbæk samt kommunalbestyrelsen i Lejre blot tage stilling til selve forundersøgelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078