23948sdkhjf

Energioptimering overgår forventninger

Med 100 energioptimerede boliger i Ringkøbing-Skjern Kommune har et af Danmarks største projekter for energioptimering nået en vigtig milepæl.
Projektet begyndte i slutningen af 2011, da Ringkøbing-Skjern Kommune og Scanenergi A/S indgik en aftale om energirenovering af enfamilehuse i kommunen. Målet var 100 energioptimeringer i 2012, og det mål blev nået.

- Men det er kun første skridt. Næste mål er at nå 1.000 private boliger. Selve energioptimeringen er et vigtigt element i kommunens mål om at blive 100 procent selvforsynende med vedvarende energi i 2020. Hvis den ambition skal lykkes, så er vi først lige begyndt, siger formand for Ringkøbing-Skjern Kommunes Energiråd, Knud Christensen.

Energioptimering handler både om renovering i form af eksempelvis ekstra isolering og om at indføre energirigtige løsninger som solceller.

Succes på flere fronter
Målet om at energioptimere 100 private boliger på godt et år, var i sit udgangspunkt en særdeles ambitiøs satsning. Målsætningen stod dog ikke alene. Hver bolig skulle samtidig opnå en gennemsnitlig besparelse på 4.000 kWh. Også denne målsætning er mere end opfyldt.

- Vi er særdeles tilfredse med det samarbejde, vi har haft med Scanenergi A/S og projekt HusetsEnergi.dk. Her er tale om et offentligt-privat samarbejde, der har skabt en række innovative løsninger, som allerede nu er i gang med at blive ført ud i livet andre steder. Med projektet er det husejerens muligheder og udfordringer, der er sat i centrum, og det er grundlaget for succesen, siger Knud Christensen.

I gennemsnit har de energioptimerede boliger sparet 4.846 kWh eller hvad der svarer til 4.794 kroner om året – og det er foruden produktionen fra de solceller, der er blevet installeret på godt en fjerdedel af husene. Hvis produktionen fra solcellerne tælles med, lyder besparelsen på 6.066 kWh eller 7.234 kroner om året.

Projektets deltagere er udover kommunen og Scanenergi A/S, RAH, Ringkøbing-Skjern Forsyning og Ringkøbing Fjernvarmeværk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078