23948sdkhjf

Bladt rykker ind på Lindø

Med afsæt i endnu en markant ordre på fundamenter til en offshore vindmøllepark har Bladt Industries valgt at etablere produktion i flere af Lindø Industriparks største haller.
Bladt Industries har netop vundet en ordre på 41 jacket-fundamenter til offshore vindmøller til vindmølleparken ”EnBW Baltic 2” ejet af det tyske energiselskab EnBW og med entreprenøren Arge Baltic 2 Foundations (Hochtief Solutions, Geosea, Nordsee Naßbagger) som Bladt Industries’ direkte kunde. Disse fundamenter skal nu produceres i Lindø Industripark, hvorfra de også udskibes til vindmølleparken i den tyske del af Østersøen.

Ordren kommer oven i en række større ordrer vundet af Bladt Industries i de seneste måneder på offshore-fundamenter og transformerstationer til forskellige tyske offshore-projekter. Samlet set er disse ordrer i milliardklassen og følger efter ordren på en ny platform til udvidelsen af olie- og gasfeltet Tyra Sydøst, der blev offentliggjort i sidste uge. Administrerende direktør Peter Rindebæk udtaler:

- Vi er stolte over ordren, som er et bevis på, at vi også er konkurrencedygtige inden for jacket-fundamenter til offshore-vindmøller. Bladt Industries er allerede global markedsleder inden for fundamenter baseret på monopæl-teknologien, som i øjeblikket er den dominerende fundamentstype for offshore-vindmøller. Fundamenter af jacket-typen forventes at spille en dominerende rolle i fremtiden i takt med at offshore-vindmølleparkerne opstilles på stadigt dybere vand.

Arbejdspladser i Lindø Industripark
- Samtidig er det en glæde at medvirke til at skabe ”grønne” arbejdspladser og aktivitet på Lindø, som udgør en traditionsrig del af den danske erhvervshistorie. Med lejen af flere af de største haller i Lindø Industripark bliver vi en markant aktør i industriparken. Lindøs geografiske placering i forhold til ”EnBW Baltic 2”-projektet, muligheden for at rekruttere kompetente medarbejdere samt fleksibiliteten i form af en række eksisterende haller af forskellig størrelse gør Lindø til en attraktiv base for vores produktion, på trods af den udfordring som det danske lønniveau og rammebetingelser påfører os, fortsætter Peter Rindebæk.

- For at vi også i fremtiden kan fastholde arbejdspladser i Danmark til fremstilling af store stålkonstruktioner til offshore-vindenergi, er det nødvendigt, at de danske politikere samt de danske energiselskaber både i ambitioner og handlinger dels fortsætter investeringerne i at udvikle konkurrencedygtig grøn energi fra havvindmøller og dels sikrer konkurrencedygtige rammevilkår for produktion i Danmark. Dette er særligt vigtigt for det fremtidige beskæftigelsesniveau i traditionelle industriområder som fx Aalborg og Lindø. Vi har i Danmark et vidensmæssigt forspring inden for offshore-vind, men det kræver en samlet indsats at holde dette forspring og samtidig bevare et højt beskæftigelsesniveau indenfor sektoren, siger Peter Rindebæk.

Divisionsdirektør Michael Nymark Hansen, Lindø Industripark A/S, glæder sig over aftalen med Bladt Industries og de nye arbejdspladser, den bringer med sig:

- Denne aftale er endnu et skridt på vejen til at skabe en stor og dynamisk vindklynge i Danmark med nogle af de største aktører inden for vindbranchen. Vi har nogle af Nordeuropas bedste faciliteter i forhold til at transportere og løfte store vindmølle¬komponenter, og vi er glade for at kunne byde velkommen til Bladt Industries.

Markedsleder på offshore fundamenter
Bladt Industries blev for nyligt i en analyse fra den europæiske brancheorganisation for vindenergi (EWEA) kåret til den klart førende leverandør af fundamenter til offshore vindenergi i 2012.

- Vi er fokuserede på at fastholde vores position som global markedsleder inden for såvel fundamenter som transformerstationer til offshore-vindenergi, og den markante kapacitetsudvidelse i Lindø Industripark skal ses i dette lys. Vores eksisterende produktionsfaciliteter i Aalborg og Tyskland, som vi løbende har udvidet i de senere år, fortsætter med en høj kapacitetsudnyttelse. Som følge af vores fortsætte vækst er vi i øjeblikket i færd med at påbegynde et større antal nyansættelser til vores hovedkontor i Aalborg inden for projektledelse, produktionsledelse og administration, siger Peter Rindebæk.

Om Bladt Industries
Bladt Industries med hovedkvarter i Aalborg er en entreprenørvirksomhed med speciale i store og komplekse stålkonstruktioner. Selskabet opererer inden for de tre kerneforretningsområder vind og vedvarende energi, olie og gas samt infrastruktur med et hovedfokus på fundamenter og transformerstationer til det hurtigt voksende marked for offshore-vindenergi. Siden maj 2012 har Bladt Industries været ejet af kapitalfonden Nordic Capital.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.156