23948sdkhjf

Mærsk søsætter Nordsø-investering i milliardklassen

Dansk Undergrunds Consortium (DUC) med A.P. Møller-Mærsk i spidsen investerer nu mere end 4,6 mia. kr. i en udvidelse af Tyra-feltet.
En ny ubemandet platform i Nordsøen er netop blevet godkendt af DUC, og investeringen på omkring 4,65 mia. kr. forventes at kunne tilføje yderligere 50 mio. tønder olie til den danske produktion over de kommende 30 år. Det oplyser Mærsk Olie og Gas i en pressemeddelelse.

Udvidelsen af Tyra-feltet er DUC’s største investering siden 2007, og investeringen omfatter platform, rørledninger og boringer af 12 horisontale brønde. Den nye platform kommer til at producere både olie og gas.

- Det er denne slags investeringer, der er nødvendige for at sikre en fremtidig dansk olie- og gasproduktion. Den nye platform vil bidrage betydeligt til vores produktion, og vi forventer, at den vil producere over de næste 30 år, lyder det fra Mark Wallace, der er landechef for de danske operationer i Mærsk Olie og Gas.

- Den danske del af Nordsøen indeholder stadig betydelige olie- og gasressourcer, om end de bliver stadig sværere at udvinde. Der er derfor behov for mere udvikling, ny teknologi og forsatte store investeringer. Udvidelsen af Tyre-feltet er et eksempel på vores indsats for at øge indvindingen fra den danske del af Nordsøen. Investeringen repræsenterer en vigtig del af det næste kapitel i dansk olieproduktion, lyder det videre fra Mark Wallace.

Som operatør af DUC har Mærsk Olie og Gas underskrevet en kontrakt med Bladt Industries A/S, der skal stå for platform og ben til den nye installation, som forventes færdig i slutningen af 2014.
Den første olie forventes at kunne hentes op i starten af 2015.

DUC er et partnerskab mellem A.P. Møller-Mærsk, Shell, Nordsøfonden og Chevron.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078