23948sdkhjf

Dong taber milliarder på uheldsramt platform

Den uheldsramte Siri-platform er nu ramt af nedbrud på femte år.
I august 2009 brød en tank på Siri-platformen sammen, og siden da har produktionen kørt på stærkt nedsat kraft. Og det er et stort problem for Dong, da Siri-platformen skal stå for en betragtelig del af selskabets olieproduktion.

Ifølge Børsen løber den samlede regning for nedbruddet efterhånden op i 3,5 mia. kr., og der er ikke udsigt til at få platformen tilbage i fuld drift før næste år. Alligevel er landechef for Dong Energys danske olie- og gasforretning, Flemming Horn, fortrøstningsfuld

- Vi er ude i en kompleks reparation, hvor der ikke findes metervareløsninger, men hvor der skal udvikles nye, tekniske løsninger undervejs. Trods dette går reparationsarbejdet samlet set godt fremad, og vi forventer at holde budget og tidsplan, siger han til Børsen.

Dong vil over de kommende syv år øge den daglige produktion af olie og gas fra 80.000 til 150.000 tønder, og i det regnestykke er Siri-platformen en vigtig brik. Oliefeltet gemmer ifølge Flemming Horn nemlig stadig på betragtelige reserver.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11