23948sdkhjf

Danske øer skal være grønne

Klima- og energiminister Lykke Friis vil tage initiativ til, at danske øer kan udvikle sig til grønne energi-øer for at sikre gode rammer for grøn vækst og erhvervsudvikling i hele landet.
Med initiativet om grønne energi-øer får danske øer bedre mulighed for at afprøve nye teknologier i stor skala og dermed fremme vækst og beskæftigelse i de områder, hvor projekterne gennemføres. Det kan være projekter indenfor fx energiforsyning, elbiler, og energieffektivisering.

Klima- og energiminister Lykke Friis:

- Vi skal sørge for at fastholde og udbygge danske styrkepositioner indenfor vindenergi og biomasse som en vigtig del i omstillingen til et grønt vækstsamfund. Initiativet om grønne øer understøtter denne udvikling ved at gøre det nemmere at få testet nye grønne produkter, så de lettere kan finde vej til markedet til fordel for vækst og arbejdspladser.

- For mig er det vigtigt, at de grønne vækstmuligheder skal komme hele landet til gode. Med beslutningen om at etablere testcenteret for store vindmøller i Østerild og Lindoe Offshore Renewables Center styrker vi mulighederne for at udnytte det grønne vækstpotentiale og udbygge den danske førerposition indenfor vindsektoren. Med initiativet om grønne øer tager vi endnu et vigtigt skridt i retningen af et modelland, som andre kan efterligne: Et grønt teknologilaboratorium.

- Vi har allerede modtaget en række interessante henvendelser, som vi vil arbejde videre med. Regeringen lægger vægt på, at de grønne ø–initiativer sker i et samarbejde mellem alle relevante parter dvs. virksomheder, organisationer, finansielle investorer samt lokale og regionale myndigheder. Et eksempel er Bornholm, hvor en lang række parter sammen med Energinet.dk er gået sammen om et stort, ambitiøst projekt, der skal demonstrere, hvordan vi i fremtidens elsystem kan indpasse mere vedvarende energi ved hjælp af nye, intelligente løsninger.

Initiativet indebærer også, at kommuner og regioner kan komme med konkrete forslag til ændring af love og regler på området, hvis de støder på barrierer i forbindelse med gennemførelsen af forsøgs- og demonstrationsprojekter. Projekterne kan søge finansiering fra eksisterende statslige puljer, der kan støtte sådanne projekter.

Initiativet indgår i regeringens udspil ”Danmark i balance i en global verden”, som blev offentliggjort på et pressemøde i dag som afslutning på regeringsseminaret den 2.-3. september.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078