23948sdkhjf

Masdar City tiltrækker danske virksomheder

Masdar City skal fungere som en lege- og testplads for de nyeste energi- og miljøteknologier. Det tiltrækker danske virksomheder.
I oliestaten Abu Dhabi er verdens største CO2-neutrale by ved at rejse sig i ørkensandet. Masdar City, der skal fungere som en legeplads for de nyeste energi- og miljøteknologier, tiltrækker danske virksomheder.

Det er her man skal være med
- Det er vigtigt at være med i Masdar City. Byen er udstillingsvinduet mod fremtiden. Det er der, fremtidens teknologier bliver testet. Vi regner med, at det kan bruges, som en dokumentation for, at den teknologi, vi leverer, fungerer i praksis, og at der er garantier for besparelser, som andre kunder kan drage nytte af, siger Flemming Bøgh Christensen, smart grid product manager i Amplex.

Amplex vurderer, at man har gode mulighder for at hverve sig et pilotprojekt i byen – det samme gør sig gældende for Niras.

Mulighed for at præge udviklingen
– Masdar City bliver en form for Silicon Valley, hvor man har mulighed for at deltage i udvikling inden for de nyeste teknologier. Det giver mulighed for at følge med og være med til at præge udviklingen af de teknologier, vi interesserer os for, siger projektdirektør Carsten Fosvang, Niras.

Ingen trussel mod Danmark
Selvom Masdar bliver et førende center for energi-udvikling, så bliver byen ikke en trussel mod den danske fører-position på området.

– Det er helt klart, at vi som virksomhed udvikler os ved at være her. Vi udvikler os i form af de løsninger, vi skal levere, og det betyder, at de danske virksomheder, som er med, også bliver utrolig konkurrencedygtige på teknologisiden, siger Carsten Fosvang på DI Energibranchens hjemmeside.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094