23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Schneider Electric lancerer intelligent maskinstyring i industrien

For første gang i Danmark introducerer Schneider Electric sin cloudbaserede software EcoStruxure Machine Advisor, der gør det muligt at indsamle og monitorere data fra produktionsmaskiner og foretage reparationer via fjernstyring

”Mit liv ville blive meget lettere, hvis jeg på en eller anden måde kunne forudsige, hvornår min bil bryder sammen, i stedet for at det sker på en motorvej en mørk aften, hvor mine forudsætninger for at løse problemet er aller dårligst. Det samme gælder for produktionsvirksomheder i industrien, som er afhængige af maskinernes drift og skal undgå dyre driftsstop. Og det er lige netop den udfordring, EcoStruxure Machine Advisor imødekommer.”

Sådan siger Søren Nørgård Andersen, Produktchef, Industry hos teknologivirksomheden Schneider Electric i forbindelse med introduktionen af EcoStruxure Machine Advisor på det danske marked i denne måned – en IoT-software, der gør det muligt at monitorere og styre produktionsmaskiners drift.

Machine Learning gør driften intelligent
EcoStruxure Machine Advisor giver konkurrencefordele for industrivirksomheder, fordi det nu bliver muligt at optimere produktionsdriften via et intelligent system. Systemet har integreret machine learning, hvilket betyder, at det indsamler og monitorerer data om maskinernes drift – og samtidig er i stand til automatisk at give anbefalinger til driftsoptimering på baggrund af de indsamlede data.

 Systemet kan dermed fortælle, hvis maskinen ændrer adfærd og fx bruger mere energi til at producere en mængde emner eller systematisk begynder at placere et element nogle milimeter længere til højre på en produktenhed. Hvis produktionen går en vis procentdel uden for normalen, kan det være et tegn på, at en komponent er ved at være slidt, og det derfor er tid til at reparere eller udskifte den. På den måde kan virksomheder undgå dyre nedbrud.

”Det handler ganske enkelt om at være på forkant. Virksomheder får markant større viden om deres maskiner med både mindre nedetid og færre reparationsomkostninger til følge. Men det er ligeledes muligt at indstille systemet til at komme med anbefalinger til tiltag, der effektiviserer energiforbruget til gavn for både klima og bundlinjen,” siger Søren Nørgård Andersen fra Schneider Electric. 

Cloudbaseret fjernstyring
Som noget andet nyt er løsningen cloudbaseret og kan derfor tilgås overalt. På den måde kan maskinbyggere løbende indsamle og overvåge data fra maskinerne i realtid og se, hvor og hvornår der er brug for vedligeholdelse. Uanset hvor de befinder sig. 

”Løsningen kan skabe forretning for maskinbyggere og knytte dem tættere til deres kunder. Det er jo oplagt, at data går direkte til maskinbyggeren, som monitorer maskinerne og udbedrer fejlene, fordi de i forvejen har det største kendskab til produktet,” siger Søren Nørgård Andersen.

Schneider Electric præsenterer EcoStruxure Machine Advisor på automationsmessen SPS IPC Drives i Nüremberg, Tyskland fra den 27. til 29. november 2018. Produktet er allerede blevet lanceret i Tyskland og andre europæiske lande, men bliver nu for første gang også lanceret i Danmark.

Schneider Electric Danmark A/S
Lautrupvang 1
2750 Ballerup
Ballerup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70698714

Send til en kollega

0.047