23948sdkhjf

RS Components tilbyder innovativ vakuumformer i skrivebordsformat

| Medlemsnyhed | Indrykket af RS Components A/S

Hurtigt alternativ eller supplement til 3D-printeren

Oktober 2018 - RS Coponents (RS) har introduceret en innovativ og brugervenlig vakuumformer i skrivebordsformat fra det nystartede, London-baserede Mayku. Mayku FormBox bruger en almindelig støvsuger til at fremstille støbeforme og andre genstande på få minutter uden behov for software eller digital model manipulation. 

Computerstyrede 3D-printere bliver stadigt mere populære, men processen med at fremføre materialet, lægge det i lag for at skabe formen og lade det sætte sig og køle af er som regel langsom. Mayku FormBox benytter vakuum til at trække en opvarmet plastplade ned over en fysisk skabelon. Materialet køler hurtigt af og sætter sig, så detaljerede genstande og genanvendelige støbeforme kan fremstilles på få minutter.

Skabeloner kan konstrueres og modelleres af brugeren, men det kan også være genstande, der findes i hjemmet. De egnede materialer til skabeloner er mangfoldige og kan endda være fødevarer som f.eks. kartofler eller bananer. Mayku viser på deres hjemmeside mange eksempler på hvad der kan laves. 

FormBox bruger termoplastiske ark med en tykkelse fra 0,25 til 1,5 mm. RS tilbyder i øjeblikket to typer materiale. Mayku Form er et alsidigt og brugervenligt hvidt ark, som er egnet til prototyper. Mayku Cast er gennemsigtigt, fødevaregodkendt plast, som er egnet til fremstilling af genanvendelige støbeforme - en smule fleksibilitet og en non-stick-overflade sikrer, at det støbte emne let kan fjernes. Begge materialer er fuldt genanvendelige og er delvist fremstillet af genbrugt plastaffald. 

Mayku FormBox måler 466 (B) x 274 (D) x 315 (H) mm og fylder ikke mere på skrivebordet end en bærbar computer. Den har et trækområde på 200 x 200 mm og en trækdybde på 130 mm. 

Virksomheden Mayku blev grundlagt i 2015 og blev oprindeligt finansieret som et Kickstarter-projekt. FormBox er deres første produkt. RS Components er stolte af at støtte innovation gennem partnerskabet med Mayku og har produceret en video med titlen Portrait of an Inventor, hvor virksomhedens medstifter, Ben Redford, medvirker.

Medlemsnyhed

Indrykket af
RS Components A/S

Nattergalevej 6
2400 København NV
Danmark
RS Components A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.109