23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Integration mellem konstruktions- og beregningssoftware optimerer udviklingsprocessen

Tæt integration mellem konstruktions- og beregningssoftware optimerer udviklingsprocessen og sikrer kunden bedre og mere økonomiske løsninger

Hos Ingeniørhuset FRECON har man i flere år med succes arbejdet med tæt integration mellem konstruktions- og beregningssoftware i komplekse konstruktionsopgaver. Denne udviklingsform efterspørges i dag af mange toneangivende kunder, da det giver et bedre slutprodukt.

”Mange af vores kunder bl.a. i vindmølleindustrien ser netop store fordele i denne metodetilgang, fordi den giver langt mere optimerede løsninger. Den tætte integration giver kortere gennemløbstid, mulighed for flere iterationer og dermed mere optimerede og gennemtestede løsninger,” fortæller adm. direktør Bo Birkemose fra FRECON.  

Plads til flere mindre beregninger
Den tætte integration indgår altid som en option i de opgaver, der involverer styrkeberegning på komplekse strukturelle løsninger. Det har eksempelvis været et væsentligt element ved konstruktion og udvikling af nacelle covers og nav til flere vindmølleproducenter. Her er avanceret geometri og mange delkomponenter i konstruktionen. Den endelige konstruktion optimeres væsentligt ved at køre hurtige beregningsiterationer, når detaljer er rettet i konstruktionen,” siger Bo Birkemose. ” Det kan både tidsmæssige og økonomisk kun lade sig gøre med den metodetilgang.”

Forenkling af 3D modeller
Avancerede 3D konstruktioner er ofte meget tungt arbejde. Det er baggrunden for, at FRECON indledningsvist i konstruktionsarbejdet starter med at definere den overordnede struktur, og hvordan den kan nedbrydes i mindre moduler samt hvilke interfaces, der er mellem modulerne. Det forenkler modellerne, hvilket gør beregningerne enklere og hurtigere. Vi har rigtig mange års erfaring med i bagagen og kan derfor vurdere, hvordan modellerne og deres geometri kan forenkles og modelleres, og samtidig lever op til kundens specifikationer og tolerancer,” siger Bo Birkemose.

CAD Integration
FRECON anvender både Siemens NX og Creo Parametric til konstruktion og ANSYS til simulering og beregning på de opgaver, som har tæt integration mellem konstruktion og beregning. ”Vi har implementeret en særdeles effektiv integration mellem CAD-programmerne og vores simuleringssoftware,” fortæller Bo Birkemose videre. ”Det giver os rigtig gode muligheder for at tage det bedste fra både konstruktions- og beregningssiden og sikre, at de versioner vi arbejder i, altid er de sidste nye. Med denne samarbejdsform skal vores beregnere ikke importere en ny 3D model hver gang, der skal laves beregninger. Den tætte integration sikrer, at de hurtigt og effektivt kan lave en beregning, hver gang der er ændret i konstruktionen. Og der er klare aftaler for, hvem der gør hvad.”

Ændring af gamle vaner
Det er en ny måde at arbejde på for mange af vores kunder, hvilket nok er baggrunden for, der ikke er så mange, som arbejder på denne måde. Flere og flere ser dog fordelene, og ønsker derfor i første omgang, at vi arbejder for dem på den måde.”

Mange gevinster
Den korte og mere effektive gennemløbstid, og muligheden for måske at køre 10 iterationer på en komponent fremfor måske 2-3 stykker. som er mere normalt gør, at det endelige produkt er bedre optimeret. Det giver også store besparelser for kunden.

Ofte ser vi, det ender ud med en større vægt- og materialebesparelser hos kunden. Det gælder også ved konstruktion af nacelle covers. Som mange ved er vindmøllernes pris under stort pres for at kunne konkurrere på markedsvilkår. Det skaber appetit for enhver reduktion af omkostninger,” siger Bo Birkemose. ”Vi ved, der skal optimeres på alle parametre, og her er eksempelvis faconen og konstruktion af coveret samt materialerne væsentlige elementer. Går vi eksempelvis fra 6 mm glasfiber til 4 mm, betyder det en væsentlig økonomisk besparelse for kunden. Med denne metodetilgang har vi muligheden for at teste effekten af i detaljen, hvilket har stor værdi for kunderne.”

FRECON A/S
Egeskovvej 2B
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK29417318
P nummer: 1012126170

Send til en kollega

0.047