Internationale investorer leder efter ”grønt guld” i Viborg

| Medlemsnyhed | Indrykket af Innovationsnetværket for Biomasse

I stil med det populære TV-program ”Løvens Hule” er Agro Business Park i dagene 6.-7. juni vært for cirka 25 håbefulde iværksætter-virksomheder fra syv lande,.

Iværksætter-virksomhederne vil præsentere deres idéer for et panel af investorer og eksperter fra nogle af de største virksomheder og venturefonde i Europa. Arrangementet hedder ”European Bioeconomy Venture Forum” og afholdes i år for første gang.

European Bioeconomy Venture Forum finder sted i Agro Business Park i Foulum og afholdes for første gang i 2018, men der foreligger allerede en aftale om at afholde arrangementet igen i både 2019 og 2020. Desuden er det den første danske venture-event inden for bioøkonomien. Til eventet skal omkring 25 virksomheder fra syv lande, som alle beskæftiger sig med den grønne omstilling, pitche foran en jury på 27 europæiske eksperter og investorer fra venture fonde og store industrivirksomheder. Herefter udvælger et panel de bedste virksomheder, som efterfølgende kåres ved en finale. Det endelige formål er, at virksomhederne får kapital til vækst og udvikling.

- Selvom det er første gang, at Danmark er vært for en international venture-event inden for bioøkonomi, så har vi set en stor interesse i forbindelse med arrangementet – både fra iværksættere og investorer fra hele Europa. Det viser, at Danmark har en stærk international position på grønne teknologier og bioøkonomi. Og vi glæder os over, at nye spændende virksomheder og internationale investorer kan finde et naturligt samlingspunkt netop her i Viborg, fortæller projektchef, Lars Horsholt Jensen, Agro Business Park.

European Bioeconomy Venture Forum arrangeres i et samarbejde mellem European Tech Tour, Agro Business Park, Innovationsnetværket for Biomasse, Viborg Kommune og Vækstfonden.

Vigtige tidspunkter
Onsdag d. 6. juni kl. 12.00 i Agro Business Park: Virksomhederne får coaching fra et ekspertpanel, der skal hjælpe dem med at levere den bedst mulige præsentation for investorerne.

Reception fra kl.17.45 ved Viborg Rådhus: Paneldebat med UniBio, Novozymes A/S, European Investment Bank, Vækstfonden og Agro Business Park.

Torsdag d. 7. juni kl.08.00-17.00 – finaledag: Virksomhederne skal pitche foran de internationale investorer, og et panel udvælger de bedste virksomheder, som kåres i en finale ceremoni.

Fakta
Agro Business Park er omdrejningspunkt for iværksætteri og idéudvikling inden for fødevarer og bioøkonomi – både for den enkelte iværksætter og etablerede virksomheder. Vi hjælper vores kunder med at accelerere idéer og bringe dem videre til næste niveau. Det gør vi gennem tæt, individuel vejledning med fokus på iværksætteri, innovationsprocesser, netværk, funding og forretningsudvikling. Agro Business Park er sekretariat for Innovationsnetværket for Biomasse og Future Food Innovation og er derudover også dansk partner i Enterprise Europe Network.

Yderligere information:
Lars Horsholt Jensen, Projektchef, Agro Business Park, lhj@agropark.dk, 3034 6268


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Innovationsnetværket for Biomasse

c/o Agro Business Park
Niels Pedersens Allé 2
8830 Tjele
Danmark
Innovationsnetværket for Biomasse

Send til en kollega

0.096