23948sdkhjf

Brandsikring af bygninger til overnatning

| Medlemsnyhed | Indrykket af Balslev Rådgivende Ingeniører A/S

Branden på eksempelvis Svinkløv Badehotel skabte en del omtale af, om brandforholdene var i orden?

Det var de. Bygningen overholdt de brandkrav, som blev stillet på det tidspunkt, hvor bygningen blev opført. Så selv om reglerne omkring brandsikring sidenhen er blevet strammet meget op, så er der ikke krav om, at en bygning skal opgraderes, så længe den ikke ændrer anvendelse eller ombygges væsentligt.

Men som ejer af bygninger til overnatning og med brandsikring af ældre dato, har man lov til selv at gøre noget for at hæve niveauet af brandsikringen. Dette først og fremmest af hensyn til de overnattendes sikkerhed, men også for at sikre bygningen bedre ved en evt. brand. En bedre brandsikring af en bygning kan måske også medføre en reduktion i prisen for en brandforsikring.

Forbedring af brandsikringen kan ske på mange måder. Det første, som ikke kræver den store investering er, at kigge på, om der er forhold i den daglige drift, som måske bør gøres anderledes for at reducere faren for brand.

Yderligere tiltag kan være en bedre passiv brandsikring (krav til konstruktionerne), en form for branddetekteringsanlæg eller en kombination af begge dele.
Mulighederne er mange, men man bør kigge på, hvad der i den enkelte bygning giver mest værdi.
Det gøres ved en fysik bygningsgennemgang, efterfulgt af en rapport af observationerne suppleret med evt. tegningsmateriale. Bygningsgennemgangen skal udføres af personer med de rigtige kompetencer på området

Disse kompetencer har vi hos Balslev.

Har dette interesse, så kontakt os for en uforpligtende drøftelse:
Fagansvarlig Bo Albin Hansen, bah@balslev.dk eller på telefon 7217 7417.

Se vores øvrige nyheder her


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Balslev Rådgivende Ingeniører A/S

Produktionsvej 2
2600 Glostrup
Danmark
Balslev Rådgivende Ingeniører A/S

Send til en kollega

0.094