23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lettere at sælge høj sikkerhed mod elbrande med færdigmonteret tavle

Lemvigh-Müller har sendt en færdigmonteret højsikkerhedseltavle på markedet. Den gør det lettere for installatører at tilbyde højere brandsikkerhed til deres kunder uden at skulle bygge tavler selv.

El-installatører, der ønsker at tilbyde deres kunder en høj sikkerhed mod brand i hjemmet som følge af gnistdannelse i installationer eller apparater, får nu mulighed for at gøre det uden selv at skulle bruge tid på at bygge tavler.

Det er stål- og teknikgrossisten Lemvigh-Müller, der som den første leverandør herhjemme nu sender en færdigmonteret højsikkerhedseltavle med indbygget gnistdetektion og transientbeskyttelse på markedet.

 ”Sikkerhed er en stadig vigtigere parameter, når familier træffer købsbeslutninger. De vælger de sikreste biler og sørger for, at børnenes legetøj er sikkert at bruge, og at de husker cykelhjelmen. Derfor tror vi på, at husejere, der står foran en renovering af de elektriske installationer eller måske skal bygge helt nyt hus, vil være interesserede i, at elsikkerheden bliver så høj som muligt,” siger Michael Lind Schmidt, salgsdirektør i forretningsområdet el-installation hos Lemvigh-Müller.

Travlhed sætter sikkerhed i skyggen
Han mener, at travlhed i byggesektoren har været med til at sætte sikre elinstallationer i boliger lidt i skyggen.

”Mange installatører vil gerne tilbyde deres kunder mere sikre installationsløsninger. Men i en tid med knaphed på kvalificeret arbejdskraft er det ikke så overraskende, at de foretrækker at lade deres ansatte installere de standardtavler, der er til rådighed, frem for at sætte dem til at bygge højsikkerhedseltavler hjemme på værkstedet. Derfor tror vi også på, at installatørerne vil tage godt imod muligheden for at tilbyde deres kunder en færdigmonteret tavle med høj sikkerhed,” siger Michael Lind Schmidt.

Lemvigh-Müllers Unite-højsikkerhedseltavle er en videreudvikling af de boligeltavler, stål- og teknikgrossisten i forvejen producerer i samarbejde med en dansk specialvirksomhed.

Let at installere
Michael Lind Schmidt mener, at det professionelle installationsmarked længe har manglet en færdigbygget højsikkerhedseltavle, der er lige så let at installere som en standardtavle. Ud over gnistdetektorer er Lemvigh-Müllers tavle forsynet med overspændingsbeskyttelse mod transienter og direkte lyn. Med seks lysgrupper og fire kraftgrupper dækker den behovet i selv store familieboliger.

 ”Vi har lagt vægt på at udvikle en højsikkerhedstavle, som kan anvendes bredt i enfamiliehuse, og i kraft af en effektiv produktion er vi i stand til at udbyde den til en konkurrencedygtig pris. Det betyder, at merprisen for høj sikkerhed mod el-brande vil være beskeden, hvis højsikkerhedstavlen installeres i forbindelse med renovering eller nyinstallation,” siger han.

Bygget med kvalitetskomponenter
På trods af en konkurrencedygtig pris er Lemvigh-Müllers Unite-højsikkerhedseltavle bygget herhjemme med kvalitetskomponenter fra Eaton og LK-afdækning.

 Der findes ikke præcise opgørelser over, hvor mange brande i Danmark der skyldes gnistdannelse. Men i Tyskland, hvor praksis for elinstallationer og typen af elapparater i hjemmene ligner forholdene herhjemme, antages det, at gnistdannelse er årsag til hver fjerde boligbrand. I USA peger undersøgelser på, at mellem 50 og 75 procent af alle brande i boliger skyldes gnistdannelse i elektriske installationer eller apparater.

 FAKTA

Det indeholder Lemvigh-Müllers Unite-højsikkerhedseltavle

  • 1 stk. transientbeskyttelse, klasse 2
  • 3 stk. gnistdetektor kombirelæ, 25A C 30mA
  • 1 stk. HPFI-relæ, 40A 3 pol+N 30mA
  • 6 stk. automatsikring, 1 pol+N, 13A
  • 3 stk. automatsikring, 3 pol+N, 16A
  • 1 stk. automatsikring, 3 pol+N, 13A
  • 1 stk. afdækning, LK UG 24, hvid

Se den og læs mere her

Lemvigh-Müller A/S
Stationsalleen
2730 Herlev
Herlev Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56973311
P nummer: 1007938663

Kontaktperson

KBP
Kim Betak Pedersen
Kommunikationsmedarbejder
kibp@lemu.dk

Send til en kollega

0.046