23948sdkhjf

Røgrensningssystemer skal give renere luft på byggepladser

| Medlemsnyhed | Indrykket af GTS-Godkendt Teknologisk Service

Nyt projekt med deltagelse af Teknologisk Institut skal udvikle røgrensningssystemer til en lang række mindre entreprenørmaskiner. Formålet er at skabe renere luft på byggepladserne.

I et nyt projekt vil Teknologisk Institut i samarbejde Purefi A/S og Per Aarsleff A/S udvikle og teste nye røgrensningssystemer til mindre entreprenørmaskiner. Projektets målsætning er at udvikle alsidige, kosteffektive systemer, der kan implementeres på en lang række forskellige entreprenørmaskiner.

– Særligt de lidt mindre entreprenørmaskiner er rigtig interessante i forhold til at eftermontere røgrensningsudstyr. Det skyldes, at der fra 2019 træder ny EU-lovgivning i kraft, der stiller markant strengere krav til udledningen af især sodpartikler fra netop dette maskinsegment, siger seniorspecialist og projektleder Morten Køcks, Teknologisk Institut.

I projektet er der stort fokus på at udvikle simple og kosteffektive løsninger, som kan være rentable at installere på mindre maskiner. Løsningerne kan bestå af enten et partikelfilter eller en kombinationsløsning af partikelfilter og NOx-reducerende SCR katalysator.

– Hos Purefi A/S har vi efterhånden opbygget næsten 20 års erfaring med at udvikle og eftermontere røgrensningsløsninger til både on-road og off-road maskiner, og vi har en fast overbevisning om at det vil lykkes at udvikle mere simple og kosteffektive løsninger til også de lidt mindre entreprenørmaskiner, siger direktør Mende Trajkovski, Purefi A/S.

Læs mere her

Medlemsnyhed

Indrykket af
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Gregersensvej 3
2630 Taastrup
Danmark
GTS-Godkendt Teknologisk Service

Send til en kollega

0.078