23948sdkhjf

På besøg hos varmepumpeleverandør i Kina

| Medlemsnyhed | Indrykket af Verdo Energy

En tur rundt om jorden med besøg hos den kinesiske leverandør af absorptionsvarmepumper gav både Jægerspris Kraftvarme og Verdo en unik viden og sikrede, at alle designkrav til pumpen blev indfriet inden afskibning til Danmark.

Undervisning og indsigt
I marts tog Hans Christian Kjærgaard, Driftsleder hos Jægerspris Kraftvarme, sammen med Mark Lange, salgschef hos Verdo, til Kina for at besøge varmepumpeleverandøren Broad.

”Inden vi tog afsted, havde jeg måske et par bekymringer i forhold til, at det er en kinesisk leverandør. Om de kunne leve op til vores standarder. Men jeg må sige, at jeg fik ro i maven over at se den kvalitet, varmepumperne bliver produceret under,” fortæller Hans Christian Kjærgaard.

Han fik undervisning i maskinens opbygning og virkemåde. Derudover fik han unik mulighed for at se varmepumpens indvendige dele, inden den blev hermetisk lukket. Det  gav et helt andet indblik i, hvordan varmepumper fungerer.

”Jeg fik i det hele taget et større kendskab til absorptionsvarmepumper. Jeg havde ikke noget praktisk kendskab til dem inden turen, og derude så jeg min varmepumpe under forskellige forhold. Hvordan forskellige temperaturer har indflydelse på COP-værdien. Det er noget jeg kan tage med hjem på værket for at optimere driftsforholdene for maskinen,” fortæller Hans Christian Kjærgaard.

Specialister i absorptionsvarmepumper
Formålet med turen var at fabriksteste varmepumpen for ydelse og COP-værdi i samarbejde med den danske importør Enexio, inden pumpen bliver afskibet til Danmark. Derudover gav besøget også mulighed for at opbygge relationer til samarbejdspartnere, som kommer på værket i forbindelse med opstart og service.

”Den type hedtvandsfyret absorptionsvarmepumpe, som Broad er specialister i at bygge, har en virkningsgrad på 170%. Vi har valgt Enexio som samarbejdspartnere, fordi de leverer et produkt af en høj kvalitet, og kan tilbyde en serviceløsning, der sikrer, at vores kunde har en maskine, som fungerer i mange år,” forklarer Mark Lange, Salgschef hos Verdo.

Han fortæller, at det nok ikke er sidste gang, Verdo sammen med en kunde tager turen til Kina. ”Det var vigtigt for os at komme ud til leverandøren og sikre, at de krav, vi har til maskinen, bliver indfriet. Samtidig har vi efter resultaterne af FAT-testen mulighed for at tilpasse vores hydrauliske kredse rundt om maskinen, så vores kunde kan trække lidt ekstra effekt ud af den, fremfor udelukkende at holde os til designspecifikationerne.

Efter besøget fra Danmark fortsætter varmepumpen til færdigmontage og maling, inden den afskibes. Den ankommer efter planen i Danmark i uge 17, hvorefter den skal indsættes hos Jægerspris Kraftvarme i uge 18.

Varmepumpen er en del af et nyt anlæg
Varmepumpen i Jægerspris er en del af et nyt maskinanlæg, som Verdo leverer. Projektet omfatter etablering af et nyt produktionsanlæg, som består af en hedtvandsgaskedel på 6,2 MW, absorptionsvarmepumpe på 3 MW køl samt en elektrisk varmepumpe på 1 MW.

Kedlen anvendes til at levere varme til at drive absorptionsvarmepumpen med. Varmepumpen får sin køleenergi fra henholdsvis solvarmeanlægget, kedlens economisere og en 1 MW elektrisk varmepumpe, der køler på udeluften omkring værket i Jægerspris. Med den nye installation forventes det, at ydelsen på solvarmeanlægget kan øges med 16%.

Projektet er skudt i gang i oktober 2017 og forventes færdigbygget og idriftsat i september 2018.

Verdo leverer til Jægerspris Kraftvarme:

  • Hedtvandsdrevet absorptionsvarmepumpe
  • Kedelinstallation med 2 economisere, røggassystem og skorsten
  • Elektrisk varmepumpe med udeluft-energioptagere
  • Styring, elinstallation opstart og indkøring
  • 330 m2 tilbygning

Medlemsnyhed

Indrykket af
Verdo Energy

Landholmvej 12
9280 Storvorde
Danmark
Verdo Energy

Billeder & videoer

Overlay 2HeroOverlay 1Tegning_varmepumpe_Jægerspris

Send til en kollega

0.088