23948sdkhjf

Lydabsorberende kiler til kunstudstilling

| Medlemsnyhed | Indrykket af IAC Acoustics A/S

IAC Acoustics leverer lydabsorberende overflader til alle formål

Nikolaj Kunsthal (i hjertet af København), har netop haft fernisering på en ny udstilling: ”Dancing with the Unknown”, hvor man bl.a. kan opleve et lyd- og lystæt rum, som den besøgende kan forsvinde ind i og opleve en vandstråle, der er forstærket af både lys og lyd. Resultatet er en stærk sanselig oplevelse.

Rummet er indvendigt beklædt med lydabsorberende skumkiler fra IAC Acoustics. Skumkilerne absorberer al lyd, der rammer loft og vægge, således at der opstår et ekkofrit rum, som gør lydoplevelsen helt speciel. Skumkilerne, der anvendes i kunstinstallationen er af samme type, som anvendes fx i fuldt lyddøde rum, også kaldet ekkofrie rum.

Fuldt lyddødt rum

Et fuldt lyddødt rum, også kaldet et ekkofrit rum eller anechoic chamber, er typisk en box i Box konstruktion. 99 % af al lydenergi over et defineret frekvensbånd absorberes i vægge, gulve og lofter, og således simuleres en måleopstilling svævende højt oppe i luften, fri for refleksioner og baggrundsstøj.

Et lyddødt rum skal som regel opfylde kravene beskrevet i ISO 3744 eller ISO 3745, således at elektronik og maskinel kan testes og certificeres i henhold til diverse standarder.

 Bygning af et lyddødt rum

Her har IAC Acoustics stor ekspertise. At bygge et lyddødt rum er en tværfaglig disciplin, der kræver en dyb forståelse for rumakustik, bygningsakustik og elektroakustik. Dertil er kendskab til byggeri og konstruktion også en forudsætning for gode løsninger. Som professionelle hjælper IAC Acoustics til med den svære behovsanalyse og hjælper med at definere kravene til rummets størrelse og cut-off frequency. IAC Acoustics rådgiver og udfører måleopstillinger og indsatsdæmpning henover skal og akustisk svage punkter såsom døre, ventilationssystemer, kabelgennemføringer med mere.

 En færdig løsning

IAC Acoustics leverer den fulde pakke: Designer, leverer og monterer og afslutter med en målerapport, der viser, at rummet opfylder den akustiske målsætning. 

Den færdige konstruktion leveres med:

• Lyddøre med tilhørende ”basket-door”

• Lyddæmpet justerbar ventilation

• Støjsvag justerbar belysning

• Opstilling på vibrationsdæmpere

• Lydtætte kabelgennemføringer

• Lydkiler lavet af akustisk skum tilsat brandhæmmer

• Kabelgulve/trampolingulve eller akustisk transparent ristegulv

• Net, der opsamler ting, der bliver tabt ned igennem gulvet

• Strøm og elektriske installationer

• Stag og holdere til måleopstillinger

 Firmaprofil:

IAC Acoustics A/S er et firma med speciale i støj, akustik og vibrationer og besidder Nordeuropas største erfaring med lyddøde rum. IAC har siden de åbnede i Skandinavien i år 2000 leveret snesevis af lyddøde rum til respekterede firmaer såsom Nokia, Oticon, Sennheiser og universiteter i norden. Eksperter i støj, akustik og vibrationer. IAC Acoustics A/S er et selvstændigt aktieselskab under IAC Greentec Acoustics, og beskæftiger i dag ca. 15 medarbejdere på kontoret i Hvidovre, der har ansvaret for hele det skandinaviske marked. På verdensplan er IAC Acoustics gruppen repræsenteret med selskaber i Storbritannien, Danmark, Tyskland, Australien og Kina.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
IAC Acoustics A/S

Jernholmen 44
2650 Hvidovre
Danmark
IAC Acoustics A/S

Billeder & videoer

AUC 17

Send til en kollega

0.104