23948sdkhjf

Overvejer du om forlængelse af levetiden på dine møller er den rette løsning?

| Medlemsnyhed | Indrykket af Spica Technology ApS

New Energy Update har for nyligt udgivet en ny guide til vindmølle-ejere og operatører, som kan være med til at vejlede beslutningsprocessen om muligheden for livs-forlængelse af sine vindmøller.

Med andre ord, vil retrofit af dine møller med nyt udstyr eller opdateret software være en god forretning for dig?

I guiden tror FTI Consulting, at mere end 86 GW vind kapacitet vil blive lukket ned tværs gennem Europa i 2030 baseret på GWECs statistik for installeret vind kapacitet på verdensplan og en typisk levetid på 20 år for en vindmølle. Kører din mølle ustabilt og kunne der være potentiale for at forlænge levetiden med retrofit?

New Energy Update argumenterer, at repowering er blevet mindre attraktivt grundet fordelene ved livs-forlængelse af en vindmølle:

  • Forlængelse af levetiden for en vindmølle reducerer typisk sin levetidsladede elpris (LCOE) og øger projektindtægterne.
  • Lovgivningsmæssige godkendelser er mindre udfordrende end ved repowering muligheder.
  • Den gennemsnitlige omkostning ved forlængelse af en operationel vindmølles levetid er 100.000 euro pr. MW i forhold til 1 million euro pr. MW til repowering.

Tag den rigtige beslutning baseret på din vindmølles data.

I guiden oplister New Energy Update en række faktorer, man skal overveje i beslutningstagningen om forlængelse af levetiden og hermed beslutningen om mulige retrofit-løsninger til din mølle. En af faktorerne, der gør sig gældende for at kunne tage den rette beslutning, er en generel forståelse af din vindmølles tilstand.

Læs hele vores artikel om guiden fra New Energy Update her.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Spica Technology ApS

Ørstedsvej 5
8600 Silkeborg
Danmark
Spica Technology ApS

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.11