23948sdkhjf

CASE: energiledelse sparer 10 % på energiregningen

| Medlemsnyhed | Indrykket af Scanenergi A/S

Med hjælp fra Scanenergi fik KM Rustfri en plan for energiledelse. Resultatet er et grønnere image, daglige energibesparelser og tilskud til yderligere energioptimering.

KM Rustfri i Rønbjerg ved Skive viser vejen, når det handler om energirigtig produktion. Med Scanenergis ekspertise har virksomheden fundet energibesparelser i hver en krog af virksomheden, som producerer rørfittings, pumper og ventiler i rustfrit stål.

“Vi bruger 2 millioner kilowatt timer om året i vores produktion alene,” fortæller økonomichef Jens Karl Yde. “I samarbejdet med Scanenergi er vi blevet meget mere opmærksomme på, hvad energi betyder for omkostningsniveauet.”

Detaljeret plan for energibesparelser
Bevidstheden om energiforbruget blev skærpet i 2016, da virksomheden skulle levere en detaljeret plan for energibesparelser for at opfylde de krav, Energistyrelsen stillede, for at kunne modtage PSO refusion.

”Det var en stram tidsplan,” fortæller energikonsulent Michael Dreiøe fra Scanenergi. ”KM Rustfri fik tre måneder til at udarbejde en detaljeret plan for energibesparelser. Det handlede om alt fra medarbejderadfærd til drift af maskiner, indkøb, planer for weekend-drift og mange andre store og små ting, der kunne være med til at spare på energien.”

Læs mere om Energiledelse ISO 50001.

Sparede 10 % på regningen fra dag ét
Scanenergi fungerede som tovholder og kontakt til Energistyrelsen undervejs. Med minimalt ressourceforbrug fra KM Rustfri lykkedes det at finde og implementere energispareprojekter, som opfyldte Styrelsens krav inden for de tre måneder.

“Vi sparede 10 % på energiregningen fra dag ét.  Oveni det kom PSO tilskuddet,” fortæller Jens Karl Yde. “Det betød meget for os, at konsulenterne fra Scanenergi var meget lydhøre og tog udgangspunkt i vores virkelighed. Scanenergi forstod vores verden og pressede os ikke til noget, som ikke var os.  Det sætter vi stor pris på.”

Fordele ved Energiledelse
Energiledelse har de åbenlyse fordele, at energibesparelserne kan ses direkte på bundlinjen. Det styrker også CSR profilen, når virksomheden kan vise fx nøgletal på strøm- og vandforbrug per produceret enhed eller per ton færdigvarer. Endelig gør energibesparelserne din virksomhed mindre følsom over for udsving i energipriser.

Få vores guide til energiledelse,


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Scanenergi A/S

Finsensvej 3
7430 Ikast
Danmark
Scanenergi A/S

Send til en kollega

0.114