23948sdkhjf

R&D udvikler mere realistisk og energibesparende testmetode til vindmøller

| Medlemsnyhed | Indrykket af R&D A/S

Ingeniørvirksomheden R&D har afsluttet EUDP-projektet vedrørende udviklingen af en mere realistisk og energibesparende testmetode til vindmøller.

R&D har arbejdet tæt sammen med Aalborg Universitet, hvor fokus har været på at udvikle en testbænk, der tester så realistisk som muligt, reducerer testtiden og samtidig bruger mindre energi end testsystemer gør i dag. ”Det har været et spændende samarbejde med Aalborg Universitet. Kombinationen af vores viden og erfaring med udvikling af testsystemer til vindmøller og deres kompetencer inden for energiteknik har medvirket til en stærk synergi, som har haft afgørende betydning for resultatet”, siger Rico Hjerm Hansen, Development Engineer hos R&D Test Systems.

Erfaringerne fra forskningsprojektet bliver i dag anvendt på flere af R&D’s projekter, hvor de har været med til at styrke udviklingen af testsystemerne. Projektet har blandt andet været en medvirkende faktor til udvikling af en af verdens største og mest avancerede testbænke til accelererede udmattelsestest af komponenter op til 10 MW store vindmøller.

”Gennem projektet har vi fundet frem til f.eks. bedre og hurtigere metoder til at udvikle koncepter for testsystemer, der gør at vi hurtigt kan tilpasse os kundens krav. Alt i alt øger det kvaliteten og pålideligheden af testsystemerne, samt reducerer omkostningerne markant”, siger Rico Hjerm Hansen og fortsætter:

”Projektet har i særdeleshed bidraget til at få lavet generiske optimeringsværktøjer til at regne på de komplekse testsystemer, hvor f.eks. performance af hydrauliksystem, styreegenskaber og mekaniske krav kan evalueres samtidig med at geometri, lastkrav, bevægelseskrav m.m. justeres. Dermed kan vi hurtigere evaluere og optimere løsningerne”.

Projektet har været støttet og faciliteret af EUDP (det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram), som er Energistyrelsens tiltag for at gøre Danmark uafhængig af fossile brændstoffer.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
R&D A/S

Sigma 3
8382 Hinnerup
Danmark
R&D A/S

Billeder & videoer

Send til en kollega

0.063