23948sdkhjf

Armeringsnet giver økonomisk stabilitet

| Medlemsnyhed | Indrykket af EXPO-NET Danmark A/S

Efter en typisk dansk sommer kan en stabilisering af veje, græsarealer og midlertidige parkeringspladser være tiltrængt.

Plastnet til trykaflastning af både veje og græsarealer er en økonomisk løsning, som både kan bruges til midlertidige og permanente arealer.

Når p-pladsen til den årlige festival eller markedsdag er mudret væk, er det nærliggende at se på, hvordan det kan undgås, at det samme sker næste år.

Det samme gælder, når budgettet er begrænset, og der er brug for at få anlagt parkeringsareal eller et vejstykke, som er kørefast, uden at der er økonomiske muligheder for at lave ene fuld fundering, udlægning af asfalt m.v.

”Vi oplever i stigende grad, at vores armeringsnet bruges til at skabe kørefast underlag både midlertidigt og permanent”, siger salgschef Niels Arp-Nielsen fra virksomheden EXPO-NET A/S i Hjørring.

Armeringsnettet fra EXPO-NET er et plastnet, der med et overlap på 15 cm. lægges ud på arealer og veje, der skal kunne tåle tung belastning. Armeringsnettet skaber trykaflastning og øger bæreevnen, så der ikke opstår nedsynkning, kørespor, skævhed mv.

Armeringsnettet leveres til både langsigtede og midlertidige løsninger, så uanset om der er behov for et bedre fundament til en vejbane, eller om det er festivalens parkeringsplads, der skal stabiliseres, er armeringsnettet en stærk løsning.

Et godt alternativ

I Hjørring Kommune har man afprøvet armeringsnettet til etablering af en græsparkeringsplads. Indtil dette pilotprojekt har man i Hjørring Kommune udelukkende anvendt nettet under grusstier, som erstatning for bundsikringssand. Det er primært i forbindelse med separatkloakeringsprojekter, at der laves disse rekreative stisystemer.

Jeg ser nettet som et godt alternativ, hvor der er brug for en midlertidig løsning, eller hvor der ikke er økonomi til en fuld asfaltering eller anden omkostningsfuld løsning”, siger Richard Madsen, ingeniør i Vej og Trafik i Hjørring Kommune.

I forbindelse med anvendelse af nettet til græsparkeringsplads eller lignende, bør man være opmærksom på, at nettet kan være besværligt at udlægge, såfremt man ikke har en jævn overflade. ”Jeg vil vurdere, at det bedste resultat opnås, hvis nettet udlægges direkte på en tætklippet, plan græsplæne, uden at græslaget afrømmes. I vores pilotprojekt var det nødvendigt at udlægge et tyndt jordlag for udjævning af overfladen. Det gav nogle udfordringer, da jorden ikke var lige fast alle steder”, siger han.

Markedet i Brønderslev

Store Brønderslev Marked anvendte ligeledes EXPO-NET armeringsnet i forbindelse med afholdelse af marked i 2016. Kombinationen af dårligt vejr og trafik til og fra markedsboderne skabte mudrede og ufremkommelige vejbaner.

For at afhjælpe problemet blev der etableret armeringsnet på græsplænen, og resultatet var tydeligt.

Selv tunge lastbiler gav ikke trykspor i plænen – dette til trods for, at der havde været megen regn i løbet af foråret.

”Pointen med armeringsnettet er, at det er en hurtig og enkel måde at etablere et underlag på, som bliver kørefast. Det er klart, at det ikke kan måle sig med en fuldt funderet løsning, hvor der eksempelvis afsluttes med asfalt, men det giver mulighed for at skabe et godt underlag til en pris, der er væsentlig lavere. I mange tilfælde viser den sig at være vedvarende stabil”, slutter salgschef Niels Arp-Nielsen, EXPO-NET A/S.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
EXPO-NET Danmark A/S

Georg Jensens Vej 5
9800 Hjørring
Danmark
EXPO-NET Danmark A/S

Send til en kollega

0.095