23948sdkhjf

Prysmian søkabel producerer energi under iskolde forhold

| Medlemsnyhed | Indrykket af Prysmian Group Denmark A/S

Finsk offshore vindmøllepark indviet

Tahkoluoto havmøllepark, der ligger i Østersøen ud for Finlands kyst, blev indviet sidste måned af det finske selskab Suomen Hyötytuuli. Det er verdens første offshore vindmøllepark designet til et iskoldt miljø. Den første turbine blev installeret tilbage i 2010 som et pilotprojekt. Efterfølgende er selve parkens undersøiske kabelsystemer blevet designet og installeret såvel som yderligere 10 turbiner.

Prysmian Group leverede godt 14 kilometer 30 kV søkabel til projektet, som er installeret på havbunden. Kablet blev fremstillet på koncernens finske fabrik i Pikkala, der er et ekspertisecenter for HVDC teknologi.

Den endelige overtagelse fandt sted forud for tidsplanen. Siden da har Suomen Hyötytuuli og dets partnere øget deres viden om offshore vindkraft i Østersøen og kan nu producere offshore energi på en industriel skala.

"Vi er meget stolte over dette samarbejde, som lykkedes takket være et stærkt samarbejde med vores kunde - der stolede på os og vores løsninger ", udtaler Olli Anttonen, HV Direktør Prysmian Group Nord Europa.

 


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Prysmian Group Denmark A/S

Roskildevej 22
2620 Albertslund
Danmark
Prysmian Group Denmark A/S

Send til en kollega

0.116