23948sdkhjf

R&D udvikler ny teknologi til test af vindmøllevinger

| Medlemsnyhed | Indrykket af R&D A/S

I samarbejde med førende aktører inden for vindindustrien er R&D i gang med at udvikle mere effektive metoder til udmattelsestest af vindmøllevinger samt udstyr til at excitere vingerne under sådanne tests.

I drift udsættes vindmøllevinger for kraftige og dynamiske belastninger, som bøjer og vrider dem i forskellige retninger samtidig. Den nuværende certificeringstest repræsenterer ikke virkelighedens kompleksitet i tilstrækkelig grad, hvorfor R&D i samarbejde med førende virksomheder i vindindustrien i de kommende år vil arbejde på nyere, hurtigere og mere realistiske testmetoder til vindmøllevinger.

Pålidelig testmetode til reducering af udmattelsesskader
Repræsentanter fra DTU Vindenergi, Siemens Gamesa Renewable Energy, Blade Test Centre, Olsen Wings, DNV GL, DONG Energy, Zebicon og R&D er alle del af BLATIGUE-projektet, som har til formål at udvikle en ny testmetode til udmattelsestest, der på realistisk vis kan simulere de belastninger, som vinger udsættes for i virkeligheden.

”BLATIGUE-projektet er et yderst aktuelt udviklingsprojekt, fordi de nuværende testmetoder ikke udsætter vingerne for realistiske belastninger. På nuværende tidspunkt udføres test af vindmøllevinger ved at udsætte vingerne for belastning i én retning af gangen, men i drift udsættes vingerne for dynamiske belastninger i adskillige retninger på én gang,” siger Christian Frier Hvejsel, projektleder hos R&D.

Ny anerkendt teknologi til test af vindmøllevinger
R&D er ansvarlig for udviklingen og fremstillingen af nye excitere til vindmøllevinger.

”På nuværende tidspunkt har vi undersøgt eksisterende løsninger og fundet et koncept, vi vil arbejde videre med,” siger Christian Frier Hvejsel og fortsætter:

”I samarbejde med de andre partnere i projektet har vi til hensigt at udvikle denne teknologi, så det bliver en anerkendt testmetode til fremtidig test af vindmøllevinger – i lighed med hvordan vores Rain Erosion Tester er blevet standardmetoden til test af erosionsmodstanden af belægninger til vindmøllevinger”.

Projektet er støttet af Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP) under Energistyrelsen. Villum Fonden støtter etableringen af nyt testudstyr gennem CASMaT Centeret på DTU.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
R&D A/S

Sigma 3
8382 Hinnerup
Danmark
R&D A/S

Send til en kollega

0.078