23948sdkhjf

R&D installerer en af verdens største testbænke til LORC

| Medlemsnyhed | Indrykket af R&D A/S

R&D er i øjeblikket i gang med at bygge en af verdens største testbænke til LORC (Lindø Offshore Renewables Center). Installationen af flere elementer er allerede gennemført, og R&D forventer, at testbænken er klar til brug ved udgangen af 2017.

Testbænken fungerer som en vindlast-simulator og er udviklet til HALT-test (udmattelsestest) af vindmøller. Den har en hydraulisk Test Load Unit, der fungerer som vindsimulator og kan påføre testemnet vindens reaktioner på hovedakslen ved brug af tre kræfter og tre momenter på samme tid. Den hydrauliske Test Load Unit kan påføre testemnet op til 25MNm i bøjningsmomentet i tillæg til drivmotorsystemet og drivlinjen, der kan påføre testemnet mere end 14,5MNm i drejningsmomentet. Samlet set gør det testbænken til en stor mekanisk, hydraulisk og elektrisk vindtunnel, som kan accelerere udmattelsen af testemnerne.


Succesfuld installation
Testbænkens fundament er bygget som et forstærket betonfundament med et volumen på omtrent 1.500 m3. Det består af to 14m høje pyloner, et 6x11 meter område til fastgørelse af testnacellen samt vægge til drivmotorsystemet. Drivmotorerne og det tilhørende transformersystem er blevet installeret succesfuldt, og idriftsættelsen bliver færdiggjort i efteråret.
Installationen af det hydrauliske vindlastsystem samt produktionen af den komplekse hexapod-struktur er under udførelse. Disse elementer vil overføre belastningen fra testbænken til testnacellen.

Klar til brug ved udgangen af 2017
De første initiativer vedrørende testbænken startede i foråret 2015. Siden da har R&D arbejdet intensivt på at konstruere og installere testbænken. Opførelsen startede i juni 2016, og testbænken vil være klar til brug ved udgangen af dette år.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
R&D A/S

Sigma 3
8382 Hinnerup
Danmark
R&D A/S

Send til en kollega

0.063