23948sdkhjf

Mindre energiforbrug og bedre indeklima i svinestalde

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Energirådgivning A/S

I samarbejde med Dansk Energirådgivning har landmand Mads Niær Kristensen isoleret sine svinestalde, så der bruges mindre energi og er skabt et bedre miljø for dyrene.

KUNDE
Mads Niær Kristensen, landmand

PROJEKT
Varmemåtter til farestalde

Hvert år producerer landmand Mads Niær Kristensen 40.000 smågrise. For at vokse og trives er grisene helt afhængige af tilstrækkelig varme i farestaldene. I fire uger lever grisene i små huler, hvor temperaturen skal ligge på 30-35 grader celsius. Disse huler er isoleret med måtter, som skal hjælpe med til at holde temperaturen på det rette niveau. Varmen i hulerne kommer fra særlige varmelamper.

»Hulerne har tidligere været isoleret med nogle måtter i hård gummi, men de var ikke så gode til at sprede varmen, som blev koncentreret meget lige under varmepæren. Nu har vi udskiftet alle disse måtter med en ny type energimåtte, som er meget bedre til at sprede varmen ud til smågrisene, og som er meget mere behagelige for grisene at ligge på. Det har både betydet en markant energibesparelse og et meget bedre miljø for grisene og deres trivsel,« siger Mads Niær Kristensen.

Da han stod over for investeringen i nye varmemåtter, kontaktede han Dansk Energirådgivning, som han tidligere havde fået hjælp af ved udskiftning af et gammelt til et nyt halmfyr, som opvarmer hans landbrugsejendom – Grauballegaard ved Silkeborg.

»Efter et godt samarbejde med Dansk Energirådgivning om udskiftning af vores halmfyr var det oplagt at tage fat i Dansk Energirådgivning igen for at finde ud af, om der kunne skaffes et tilskud ved at sælge energibesparelsen ved skiftet fra de gamle til de nye varmemåtter,« fortæller Mads Niær Kristensen.

Ud fra Dansk Energirådgivnings beregninger ville et tilskud give en tilbagebetalingstid på lidt over et år for varmemåtterne.

»Vi kan nu køre med meget færre varmelamper end tidligere. Vi har målt den månedlige energibesparelse til 4.000 kWh på grund af en meget kortere driftstid for varmelamperne. Hvor lamperne før skulle køre svarende til 14 dage, er det i dag kun nødvendigt, at de kører i 9 dage, så det svarer til cirka en tredjedel mindre elforbrug til varmelamperne,« siger Mads Niær Kristensen.

»Med hjælp fra Dansk Energirådgivning har vi fået lavet de nødvendige beregninger, som har givet et godt tilskud til investeringen og på den måde fået næsten halvdelen af vores investering dækket af et tilskud. Det har givet en meget kort tilbagebetaling og dermed en rigtig god business case, hvor vi får mange års brug af måtterne, efter at investeringen er betalt. Dansk Energirådgivning kommer med en meget professionel tilgang. Der er mange energiordninger at holde styr på, og de har den nødvendige viden, som sikrer, at vi får et godt tilskud til vores investering. Faktisk er vi blevet positivt overrasket, da tilskuddet faktisk endte med at blive større end først forventet. Så ingen tvivl om at vi gerne anbefaler Dansk Energirådgivning til andre landmænd,« siger Mads Niær Kristensen.

NYT ANLÆG
Nye energimåtter til smågrise

FÅ FLERE DETALJER
Kontakt os og få alt at vide om dette projekt. Vi vil også meget gerne fortælle dig om mulighederne for at få tilskud til energioptimering og -omlægning i netop din virksomhed.

 

Facts om Dansk Energirådgivning

BAGGRUND
Dansk Energirådgivning blev startet som enkeltmandsvirksomhed af Lars Waage Pedersen i marts 2007. Lars har lige fra begyndelsen haft fokus på at arbejde tæt sammen med industri- og landbrugskunder samt offentlige institutioner om at bruge de muligheder, som tilskudsordningen til energibesparelser giver – og siden er endnu flere tilskudsmuligheder kommet til. I 2010 blev virksomheden ændret til et A/S, da medejerkredsen blev udvidet. Siden er flere professionelle bestyrelsesmedlemmer trådt til sammen med en professionel ledelse. Medarbejderstaben udvides ligeledes løbende.

VÆRDIER
Vi brænder for at lave gode energioptimeringsprojekter og finde løsninger, der virker. Det er afgørende for os at holde, hvad vi lover. Således er ordene ’troværdig’, ’passioneret’ og ’værdiskabende’ grundlaget for vores måde at arbejde på, internt såvel som i forhold til kunder og samarbejdspartnere.

EKSPERTISE
Via løbende uddannelse og vidensdeling sikrer vi den ekspertise og nødvendige know-how, der skal til for at lokalisere og arbejde med potentielle energioptimeringsprojekter i enhver virksomhed. Dansk Energirådgivning A/S er ISO 9001-certificeret.

Læs mere om Dansk Energirådgivning på vores hjemmeside.

Copyright: Grauballegaard.


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Energirådgivning A/S

Glarmestervej 18B
8600 Silkeborg
Danmark
Dansk Energirådgivning A/S

Send til en kollega

0.14