23948sdkhjf

Højeffektiv flisfyret anlæg

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Energi Service A/S

Dansk Energi Service A/S i Vejle er i samarbejde med det Østriske firma Agro Forst & Energietechnik GmbH i fuld gang med at opføre et stort flisfyret anlæg med en indfyret effekt på 2 x 15 MW, i alt max effekt varmeydelse på 39 MW.

Anlægget er et af de mest effektive anlæg der findes på markedet, idet der også installeres en varmepumpe på anlægget.

Røggassen nedkøles helt ned til 12°C.

Det nye flisfyrede anlæg er første fase i en stor omstillingsproces i Horsens, hvor Fjernvarme Horsens A/S konverterer ca. 10.000 husstande fra individuel opvarmning til fjernvarme. Man går primært fra naturgasfyring til CO2 neutral biobrændsel som flisfyring.

Fjernvarme Horsens A/S er allerede i gang med at planlægge fase 2 hvor der yderligere skal opføres et biomasse fyret anlæg af samme størrelse.

Det flisfyrede anlæg i Horsens er det første totale flisfyrede anlæg som Dansk Energi Service A/S er med til at opføre. Vi har gennem de sidste 3 år arbejdet sammen med Agro Forst & Energietechnik på at komme ind på det danske marked, og det har nu båret frugt. Vi har sammen med Agro Forst & Energietechnik lavet et projektkonsortie, hvor vi sammen opfører anlægget, men med hver sine opgaver.

Agro Forst & Energitetechnik GmbH er meget professionelle og opbygger primært kun flisfyrede anlæg over hele Europa og Rusland. Agro er kendt for at levere højeffektive og meget robuste anlæg.

Anlægget i Horsens opføres med det patenterede turbochallenger system, der gør at man får en effektiv udbrænding af forbrændingsprodukterne, støv m.v., som bevirker at de efterfølgende konvektionsdele der overfører energien til vandsystemet slides væsentlig mindre, giver mindre støv i røggassystemet og filtre. Endvidere fås en forbrænding der giver lav NOx-emission.

Projektet er et af de største projekter som Dansk Energi Service A/S har været med til at opføre, og derfor betyder det også meget at vi har en virkelig solid og professionel samarbejdspartner.

Projektet i Horsens har en meget stram tidsplan, idet der skal produceres varme til 1. december 2017. Og projektet følger fuldt ud tidsplanen, hvor vi i konstruktiv samarbejde såvel rådgiver, bygherre samt med bygningsentreprenørerne skal opføre anlægget, idet byggeprocessen forløber parallelt med installationen af kedelanlægget. Der har i den forbindelse været stor tilrettelæggelse af de løbende processer for at kunne få den del til at lykkes.

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Energi Service A/S

Ibæk Strandvej 11
7100 Vejle
Danmark
Dansk Energi Service A/S

Send til en kollega

0.078