Landmanden får nemmere hverdag med nyt hybridanlæg!

| Medlemsnyhed | Indrykket af Dansk Energirådgivning A/S

En ny varmepumpe har gjort hverdagen meget nemmere for landmand Jens Bach Olesen, som desuden har opnået et stort økonomisk tilskud ved at udskifte et gammelt halmfyr til mere effektiv opvarmning.

KUNDE
Jens Bach Olesen, landmand

PROJEKT
Udskiftning af halmkedel

»Vores gamle halmfyr var meget brugt, så vi skulle finde et nyt anlæg til opvarmning af gården. Vi overvejede både pillefyr og jordvarme, men Dansk Energirådgivning fik os overbevist om, at en varmepumpe ville være den bedste løsning, og det har vi ikke fortrudt,« siger Jens Bach Olesen.

I dag bliver opvarmning af stuehuset klaret med den nye luft-til-vand-varmepumpe, som leverer varme til gulvvarme og radiatorer i boligen – foruden værksted og garage. En ny oliekedel står klar, hvis varmepumpen ikke kan klare behovet på de koldeste vinterdage, men har endnu ikke været i brug, da varmepumpen har klaret opgaven.

Tilskuddet svarer til cirka 60 procent af investeringen i varmepumpen og oliekedlen. Den beregnede tilbagebetalingstid er 2,2 år.

Efter at varmepumpen er installeret, har Jens Bach Olesen ikke haft noget arbejde med den.

»Den blev installeret for 16 måneder siden og har kørt lige siden uden problemer. Vores hverdag er blevet meget nemmere nu i forhold til tidligere, hvor vi skulle sørge for, at der altid var halm på fyret. Halmens skulle presses og tørres, og den krævede plads, og asken skulle spredes tilbage på marken, så der er meget arbejde, vi nu bliver sparet for med hybridanlægget,« siger Jens Bach Olesen.

»I dag kan vi tage på ferie uden at skulle tænke på, at der skal halm på fyret. Varmepumpen passer fuldstændig sig selv,« siger han videre.

»Vi har haft et perfekt samarbejde med Dansk Energirådgivning og været godt informeret undervejs. De har klaret alle beregninger og stået for processen med at skaffe tilskuddet. Jeg har anbefalet mine landmandskollegaer at bruge Dansk Energirådgivning. Der er mange regler omkring energitilskud, som vi ikke selv har styr på. Så vi er 100 procent tilfreds med samarbejdet,« siger Jens Bach Olesen.

NYT ANLÆG

  • Etablering af ny varmepumpe á 12 kW
  • Etablering af hybridanlæg
  • Etablering af luft-til-vand varmepumpe
  • Etablering af oliekedel

 

FÅ FLERE DETALJER
Kontakt os og få alt at vide om dette projekt. Vi vil også meget gerne fortælle dig om mulighederne for at få tilskud til energioptimering og -omlægning i netop din virksomhed.

Facts om Dansk Energirådgivning

BAGGRUND
Dansk Energirådgivning blev startet som enkeltmandsvirksomhed af Lars Waage Pedersen i marts 2007. Lars har lige fra begyndelsen haft fokus på at arbejde tæt sammen med industri- og landbrugskunder samt offentlige institutioner om at bruge de muligheder, som tilskudsordningen til energibesparelser giver – og siden er endnu flere tilskudsmuligheder kommet til. I 2010 blev virksomheden ændret til et A/S, da medejerkredsen blev udvidet. Siden er flere professionelle bestyrelsesmedlemmer trådt til sammen med en professionel ledelse. Medarbejderstaben udvides ligeledes løbende.

VÆRDIER
Vi brænder for at lave gode energioptimeringsprojekter og finde løsninger, der virker. Det er afgørende for os at holde, hvad vi lover. Således er ordene ’troværdig’, ’passioneret’ og ’værdiskabende’ grundlaget for vores måde at arbejde på, internt såvel som i forhold til kunder og samarbejdspartnere.

EKSPERTISE
Via løbende uddannelse og vidensdeling sikrer vi den ekspertise og nødvendige know-how, der skal til for at lokalisere og arbejde med potentielle energioptimeringsprojekter i enhver virksomhed. Dansk Energirådgivning A/S er ISO 9001-certificeret.

Læs mere om Dansk Energirådgivning på vores hjemmeside.

 

Copyright: www.se-varmepumper.dk


Skriv kommentar

Medlemsnyhed

Indrykket af
Dansk Energirådgivning A/S

Glarmestervej 18B
8600 Silkeborg
Danmark
Dansk Energirådgivning A/S

Send til en kollega

0.084