23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Børnehuset Skovly møder børn i øjenhøjde og fremtidens behov

Det nybyggede klimavenlige Børnehuset Skovly kombinerer funktionalitet, æstetik og bæredygtighed.

I dag er det ikke længere et enten-eller-spørgsmål. Det ene udelukker ikke nødvendigvis det andet. Børnehuset Skovly viser, at man godt kan kombinere æstetik, funktionalitet og bæredygtighed - et moderne og miljøvenligt børnehus, der lever op til høje krav om design og effektivitet uden at gå på kompromis med børnenes trivsel.

En holistisk tilgang til bæredygtighed

Skovly handler om det grønne - fra solpaneler på taget til genbrugstræ i bygningen. Hver eneste detalje er omhyggeligt designet til at passe ind i de naturlige omgivelser. Farver og materialer er valgt, så de harmonerer med miljøet, og der er brugt grønne toner til døre, fliser og gulve, som står i kontrast til de jordnære farver på andre overflader. Det er et børneunivers, der prioriterer bæredygtighed uden at gå på kompromis med kvaliteten af indeklima, lys eller atmosfære for både børn og personale.

Langsigtede beslutninger

Bygningen trækker på gamle traditioner for stærke, holdbare materialer, herunder den omfattende brug af træ - et bæredygtigt valg, der går igen i hele konstruktionen. De store tagflader med store udhæng beskytter bygningen, giver naturlig skygge og sikrer effektiv drift og lang levetid. Selvom det måske havde været muligt at minimere materialeforbruget yderligere og fjerne de store udhæng, viser udhængene vigtigheden af langsigtede beslutninger og en holistisk tilgang til bæredygtighed. Fokus er ikke kun på tørre tal, men også på sund fornuft.

Effektivitet, æstetik og en bæredygtig solcelleløsning

En væsentlig del af Børnehuset Skovlys bæredygtige profil er de tynde solcellepaneler på Easy-Click-ståltaget fra Areco.

Valget af solpaneler var baseret på omfattende LCA-beregninger (Life Cycle Assessment), som dokumenterede, at de fleksible letvægtspaneler havde meget lavere CO2-emissioner sammenlignet med traditionelle krystallinske solpaneler. Med høj effektivitet og en energitilbagebetalingstid (EPBT) på kun et år bidrog solcelleløsningen positivt til bygningens overordnede bæredygtighedsmål. Samtidig var det vigtigt at sikre, at institutionens driftsomkostninger forblev lave over tid, hvilket solcelleløsningen bidrager til gennem høj produktivitet og lang levetid.

Selv om det var Drias Rådgivende Ingeniører, der indarbejdede solcelleløsningen i projektet, er arkitekterne fra Pluskontoret Arkitekter meget positive over for resultatet.

"Solceller er ofte et forstyrrende element og tilfører sjældent noget godt til en bygning. Men Green Energys solceller spiller på den slankhed, som vi har arbejdet med i arkitekturen. De tynde paneler integreres diskret i tagfladen og bidrager til et moderne, rent udtryk uden at forstyrre den overordnede æstetik," siger Daniel Kjær Olsen, arkitekt MAA og DGNB-konsulent hos Pluskontoret Arkitekter, og tilføjer: "Det er en længe ventet løsning."

Fremtidens institutioner

Med Børnehuset Skovly i Sdr. Omme har arkitekter, ingeniører og leverandører skabt et børnecenter, der kombinerer funktionalitet, æstetik og bæredygtighed til gavn for både miljøet og kommende generationer.

"Vi er stolte af at være en del af et projekt, der kombinerer langsigtet tænkning med bæredygtige løsninger. Vores solpaneler forbedrer ikke kun bygningens æstetik, men forbedrer også LCA-beregningerne," siger Jens Sørensen, Head of Construction hos Green Energy.

-

Er du interesseret i at lære mere om solcelleløsningen?

Kontakt os her

Green Energy
Niels Bohrs Vej 2
7100 Vejle
Vejle Kommune
Danmark
CVR nummer: DK38660357

Kontaktperson

JS
Jens Sørensen
Head of Emerging Markets
+45 93 395 151 jens.soerensen@ge-scan.com

Send til en kollega

0.047