23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Trykstyring sikrer tilstrækkeligt tryk til forbrugerne

Åbo Vandværk, som er en del af Aarhus Vand, har installeret en trykreduktionsventil med AUMA Profox-styring for at sikre stabilt og tilstrækkeligt vandtryk til forbrugerne, selv under ugentlige gennemskylninger af én af deres lange vandledninger.

Åbo Vandværk er ét af Aarhus Vands otte vandværker, og anlægget forsyner den sydlige del af Aarhus Kommune med drikkevand. Via Åbo Vandværk tages der vand ned fra en højere beliggende zone, som så sendes videre ud til en anden forsyningszone. Vandet kommer ind med et tryk på lidt over 10 bar og reduceres gennem en trykreduktionsventil til cirka 6,8 bar.

Rørledningen fra Åboværket til den pågældende forsyningszone er forholdsvis lang, og forbindelsen gennemskylles ugentligt. Skylningen øger flowet betydeligt, og det resulterer i et større tryktab i rørledningen, hvilket giver forbrugerne lavere tryk i vandhanerne. Trykket ude hos forbrugerne kan hæves ved at hæve reguleringsventilens setpunkt og dermed afgangstrykket ud af Åboværket. Det vil kompensere for tryktabet i rørledningen og give et stabilt tryk hos forbrugerne.

Reguleringsventilen er en selvvirkende pilotstyret, hydraulisk ventil, der udnytter vandets kraft til at ændre ventilens åbningsgrad. Ventilens setpunktet bestemmes ved at justere piloten, som definerer afgangstrykket. I tilfælde af strømudfald vil ventilen fortsat regulere trykket og opretholde forsyningssikkerheden til kunderne.

Den installerede trykreduktionsventil er monteret med en AUMA Profox aktuator, som giver mulighed for fjernjustering af piloten og dermed fjernregulering af afgangstrykket.

Læs mere om AVK reguleringsventiler.

AVK Danmark A/S
Bizonvej 1
8464 Galten
Skanderborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK57693517
P nummer: 1003196858

Send til en kollega

0.031